El ple aprova dedicar un carrer a Jacint Piquer

El ple aprova dedicar un carrer a Jacint Piquer

El passat 22 de desembre el ple de l'Ajuntament de Puçol va aprovar dedicar un carrer a Jacint Piquer Montañana, l'únic veí de Puçol que va morir en un camp de concentració nazi. La moció presentada pel partit socialista recolzant la proposta realitzada pel Bloc en el ple d'octubre, va ser aprovada amb els vots a favor del PSOE, UV, EU i el Bloc i l'abstenció del PP.

Este va ser el punt més debatut d'un ple que es va iniciar amb el missatge de repulsa del regidor d'Esquerra Unida, Juanma Busto, i de l'alcalde, Josep Mª Iborra, a les últimes morts produïdes a causa de la violència de gènere.

Dolores Sánchez, en representació del partit socialista, va iniciar la seua intervenció anunciant que “una vegada estudiada i analitzada la proposta de dedicar un carrer a Jacint Piquer i donada la singularitat de ser l'única persona de Puçol que va morir en eixes circumstàncies, és just que tinga un carrer en el seu nom en la nostra població. En qualsevol cas, la voluntat del nostre partit ha sigut sempre la de consensuar la proposta, però de cap manera negar-nos a reconéixer la figura d'un home que va lluitar per la llibertat i la democràcia”.

Salvador Claramunt, regidor del Bloc, va agrair que el PSOE haguera rectificat, encara que va recordar que “en el seu dia el seu partit no va estar d'acord amb la nostra proposta i ara presenta una moció, cosa que agraïm, encara que açò no vol dir que sempre rectificar siga cosa de savis”.

Els portaveus de Unio Valenciana i Esquerra Unida, Chimo Galcerá i Juanma Busto, es van alegrar que el PSOE haguera recapacitat en la seua decisió, encara que este últim va reconéixer que “l'ideal haguera sigut que en el seu dia tots els partits s'hagueren votat a favor”. Va finalitzar la seua intervenció recordant que va trobar a faltar “a algunes persones en l'homenatge a Jacint Piquer que va realitzar el Bloc”.

Per la seua banda el portaveu del Partit Popular, Mariano Sanchis, va declarar que “el PSOE té una confusió d'idees important i no sap a on va, ja que Jacint Piquer té ara els mateixos mèrits que tenia abans, Per la qual cosa no entenem el seu canvi de postura. Nosaltres reconeixem la labor d'esta persona però no votarem a favor d'esta moció, ja que ens pareix incoherent”.

Josep Mª Iborra va respondre a estes intervencions aclarint que “el partit socialista no s'ha negat en cap moment a dedicar-li un carrer a Jacint Piquer, per això volem que hi haja consens en este tipus de decisions i que no es desencadene una guerra de noms. La responsabilitat de governar exigix un temps adequat per al debat i l'estudi d'un tema abans de procedir a la seua aprovació”.

La moció aprovada té com resultat que qualsevol partit podrà proposar un reconeixement a persones que han lluitat per la llibertat i la democràcia, però evita que puga ser presentada una moció de les mateixes característiques en honor a algú que haja lluitat en contra d'estos principis.

Amb el reconeixement a la figura de Jacint Piquer va finalitzar el punt més destacat del dia, encara que també va haver-hi altres interessants, com la sol·licitud a la Conselleria d'Indústria, Comerç i Turisme de la declaració de Puçol com a municipi turístic.

Inmaculada Arcos, regidora de turisme, va destacar “la platja és ja una realitat, els espigons estan ja quasi acabats i el passeig marítim prompte estarà en marxa. Açò, al costat de l'atractiu dels nostres monuments i els nostres paratges d'interés farà que, davant de l'augment de visitants les nostres necessitats augmentaran. El que demanem és que ens sufraguen part dels aproximadament 20 milions de pessetes que suposaran el lloguer de postes, la neteja de la platja o el salvament de banyist

07 Gener 2004
FaceBook  Twitter  

Altres