Una experiència inoblidable per als alumnes de l'Institut de Secundària

Una experiència inoblidable per als alumnes de l'Institut de Secundària

El dimarts 16 de desembre, en l'Ajuntament de Puçol, es va dur a terme el ple juvenil de 2003, al Qual acudim alumnes de 4t d'ESO tant del col·legi Verge al Peu de la Creu com de l'Institut de Secundària de Puçol, i s'hi va commemorar el vinté cinqué aniversari de la Constitució Espanyola.

Abans del seu inici i que deguérem entrar en la sala, tots els alumnes d'estos centres que havíem de participar plenament de l'activitat, sentim uns moments de nervis i de cert penediment, ja que eren comunes expressions com... “Qui em manaria ficar-me en estos fregaos?, Quina vergonya, jo em mor!”, però cada u amb les seues vergonyes i les seues pors va entrar a la sala i va jurar o va prometre la Constitució (o les dos coses) i es va asseure a la taula.

Ja asseguts, el primer que van fer és escoltar un escrit que havia preparat l'alcaldessa, Victòria Gegant, sobre els vint-i-cinc anys de la Constitució, a la qual se li va dedicar un gran aplaudiment. Després d'açò l'alcaldessa va donar pas a l'orde del dia. El primer tema que vam tractar va ser l'oci juvenil, que va ser desenvolupat per l'Institut, més concretament per Marcela Castro, Toni Gascó i Deogracias López, els quals van aportar idees noves a l'Ajuntament, com la creació d'un autobús nocturn que unira Puçol amb Rafelbunyol, ja que allí es troben una gran majoria de les discoteques.

Després les alumnes del Verge al Peu de la Creu, Blanca Bayarri i Carmen Ballester van tractar el tema dels “Bous al carrer”. En el seu desenvolupament van proposar a l'Ajuntament el repartiment adhesiu i publicitat amb lemes com este “Bous al carrer sí, però amb precaució”.

El següent tema va ser el que podia fer l'Ajuntament per a millorar les instal·lacions esportives i incrementar les ganes de fer esport dels ciutadans. Este tema el va desenvolupar l'Institut, i més concretament Sara Capilla, Ana Ortega i Jorge Montero.

A continuació es va tractar el tema de la seguretat vial relacionada amb les motos i la joventut, que va ser desenvolupat per Laura Almendros i Adrián Hernández del col·legi Verge al Peu de la Creu. En la seua proposta li demanàvem a l'Ajuntament igualtat davant de la llei i xarrades informatives en què es mostraren imatges impactants.

El següent va ser el medi ambient i la seua relació amb Puçol. Este va ser el tema més desenvolupat, ja que hi van participar alumnes dels dos centres. Es van proposar diverses formes de dur a terme un millor compliment de l'Agenda 21. Algunes de les propostes més importants i que l'Ajuntament ja havia pensat realitzar en esta Legislatura van ser: l'augment del recorregut del carril bici i l'increment de la varietat de contenidors en els carrers, entre altres. Els representants d'este tema van ser Jose Sánchez i Adrián Hernández del Verge al Peu de la Creu i Aitor Caballer, Mónica Ballesters i Trini Escudero de l'Institut.

A continuació el tema tractat va ser la violència en el futbol i en ell es van oposar dos opinions, la d'Aroa Montalt i la d'Isabel Ribelles, ambdós del col·legi Verge al Peu de la Creu. Per a finalitzar, l'últim tema tractat va ser el de l'urbanisme, en el qual Jose Sánchez del Verge al Peu de la Creu va proposar a l'Ajuntament la col·locació de dutxes en l'eixida de la platja i la il·luminació del Camí de la Mar, cosa que va suscitar l'opinió d'Adrián que creia que havia d'il·luminar-se el camí a les urbanitzacions.

En el ple va estar present l'alcalde i alguns regidors, així que per a finalitzar l'acte, l'alcalde es va dirigir a nosaltres per a parlar sobre les nostres propostes i per a felicitar-nos per l'interés que teníem pel desenvolupament sostenible del nostre poble i per la maduresa a l'hora d'elaborar les nostres propostes.

Una vegada acabat l'acte, Ens vam dirigir al bar de la UD Puçol, on ens van invitar a un refresc i vam parlar més rel

31 Desembre 2003
FaceBook  Twitter  

Altres