Cinc aules d'ESO van visitar l'autobús contra la droga a Puçol

Cinc aules d'ESO van visitar l'autobús contra la droga a Puçol

Durant la campanya 2002-2003, més de 28.000 jóvens de 176 municipis de la Comunitat Valenciana van visitar l'Autobús contra la Droga, una iniciativa de la Conselleria de Sanitat en col·laboració amb distintes empreses i institucions a través de la qual s'intenta informar i previndre els xiquets i jóvens sobre el perill que suposa el consum de drogues.

“En la primera campanya Puçol va ser una de les primeres poblacions visitades, ja que va estar en la Plaça de la Generalitat el 2 de desembre del 2002, just en els primers dies” –recorda la regidora de Joventut, Begoña Fernández–, “i també en esta segona campanya hem sigut de les primeres poblacions, ja que l'autobús es va presentar el divendres 19 de gener a València i hui, dia 23, ja està a Puçol”.

A més de Puçol, durant el mes de gener l'autobús estarà a Chella, Anna, Navarrés, Alboraia, Vilamarxant, Riba-roja, Uriel, El Puig, Dénia, Godella i Bétera.

“En tots els casos hem concertat prèviament visites amb els alumnes d'ESO i batxillerat dels instituts” –informa Jessica, una de les monitores de l'autobús–, “encara que també estem oberts a les visites de qualsevol veí de la població que vulga documentació o assessorament”.

Jessica, Laura i Ester són les tres monitores que atenen pacientment els alumnes, davall la supervisió de Raquel, coordinadora del grup. Totes elles tenen experiència en el camp de l'educació i integració social, a més de la carrera de Psicologia en dos dels casos, el que els permet enfrontar-se diàriament a més d'un centenar d'alumnes, ansiosos en molts casos de posar-los-ho difícil a l'hora de treballar.

Afortunadament, l'experiència és un grau i les dos plantes de l'autobús complixen a la perfecció els seus objectius: en la planta baixa es realitza una introducció, al mateix temps que veuen un episodi de la sèrie de televisió “Compañeros”, en el qual es plantegen preguntes molt habituals entre els jóvens; després del treball de visionat i comentari, els alumnes pugen a la planta alta, on hi ha una exposició a base de vinyetes i una zona destinada al taller d'activitats, on realitzen jocs i dibuixos per a refermar allò que s'ha aprés durant el taller.

“En general els xics pregunten sempre el mateix, amb especial interés per saber Què passa amb l'alcohol i el tabac” –continua Jessica–, “de les drogues dures saben alguna cosa, encara que la seua curiositat sempre es dirigix cap a les pastilles i, sobretot, els porros. I, en general, podem assegurar que este tipus de campanyes ajuda a conscienciar-los sobre els problemes que pot crear qualsevol tipus de drogoaddicció”.

Durant la jornada del divendres 23 de gener, quatre grups de 1r d'ESO de l'Institut d'Ensenyança Secundària i un grup del Centre Verge al Peu de la Creu van visitar l'autobús, que finalment va quedar instal·lat enfront del propi institut.

A més, una representació oficial de la corporació municipal, encapçalada per l'alcalde, va estar visitant l'autobús durant el matí, per a arreplegar impressions i constatar in situ el bon funcionament de l'experiència: “no podem oblidar que les drogues estan ací, per tant des de l'Ajuntament hem de recolzar totes aquelles iniciatives que ajuden els nostres jóvens a previndre el seu consum”, va comentar després de la visita Josep Mª Iborra.

 

27 Gener 2004
FaceBook  Twitter  

Altres