Sisena edició del Mercadet de la Solidaritat en el col•legi La Milotxa

Sisena edició del Mercadet de la Solidaritat en el col•legi La Milotxa

Van ser els inventors d'una idea que ja ha calat fondo en altres centres de la població: els alumnes, pares i professors del col·legi públic La Milotxa es reunien el divendres 30 de gener en el pati del col·legi per a celebrar per sisé any consecutiu el “Mercadet de la Solidaritat”, una idea que pretén, sobretot, conscienciar els més menuts d'un valor tan difícil de transmetre com és precisament eixe, la solidaritat.

“Som conscients que al ser 30 de gener, Dia de la Pau, hui també se celebra un mercadet en el col·legi Bisbe Hervás” –admet Pedro Gómez, secretari del centre–, “però no hi ha cap tipus d'interferències entre estos dos, ja que ací solen vindre els pares dels col·legis Lluís Vives, Jaume I i els dels nostres alumnes, i allí va la resta”.

A pesar de la seua experiència i a l'èxit que acompanya cada edició, en La Milotxa continuen realitzant les activitats amb la mateixa modèstia i amb el mateix entusiasme que el primer dia. Són un col·legi xicotet, amb a penes deu aules, uns cent huitanta alumnes i dotze professors, amb xiquets de tres a cinc anys i amb una AMPA que s'implica, i molt, en totes les activitats del centre.

“Els pares s'han ocupat de vendre en el mercadet les manualitats que han realitzat els xiquets, encara que enguany tot el treball s'ha realitzat dins del centre, res s'ha deixat per a casa, per això s'ha organitzat per edats una sèrie de materials molt atractives''.

Atractiu i variat. Els de tres anys van dissenyar per al mercadet davantals, medallons de fang i polseres amb boles de fang. Els alumnes de quatre anys es van encarregar de les carpetes de Nemo, blocs de notes, fundes d'ulleres i calendaris. Finalment, els de cinc anys oferien en els seus estands imants, separallibres, titelles, tam-tams i caputxons per a llapis.

“És una oferta molt variada i atractiva que cada any esgotem i això que augmentem el nombre de treballs. També hem augmentat el preu, dels 70 cèntims a un euro, però és que va ser un desastre amb el canvi l'any passat” –recorda Pedro Gómez–, “en qualsevol cas, que ningú s'enganye: amb eixe euro no se paga el treball que han vingut realitzant els xics i professors, perquè cal pintar, cosir, envernissar, grapar... i tot això té un gran valor”.

Un valor que es Multiplica si tenim en compte que allò que s'ha recaptat es repartix entre quatre ONGs: Médicos sin fronteras, Ayuda en acción, Intermon i ASOM. O el que és el mateix, allò que s'ha recaptat servirà per a tirar endavant projectes tan atractius i necessaris com una escola a Àfrica, ajuda els camps de refugiats saharians i l'apadrinament de dos xiquets.

La Milotxa, un any més, demostra amb el seu entusiasme que no sols cal ensenyar els programes formatius als alumnes: també cal preparar-los per a altres valors en la vida, com la solidaritat.

 

05 Febrer 2004
FaceBook  Twitter  

Altres