El Dia de la Pau deixa empremta en el col•legi públic Bisbe Hervás

El Dia de la Pau deixa empremta en el col•legi públic Bisbe Hervás

“Nosaltres vam agafar la idea del col·legi públic La Milotxa, però no ens dol reconéixer que és així, al contrari, quan u és positiu cal prendre bona nota d'això... i celebrar el dia de la Pau fent col·laborar els pares, professors i alumnes en un projecte solidari comú ens pareix una gran idea”.

Vicenta Esteve, la directora del col·legi públic Bisbe Hervás, és una dona acostumada a la baralla diària perquè els alumnes no sols aprenguen continguts, sinó també actituds enfront de la vida. Porta ja catorze anys en el col·legi, d'ells la mitat com a directora, i en este temps ha deprés que allò fonamental és que tant els vint-i-huit professors com els pares dels quatre-cents alumnes d'Educació Infantil i Primària sumen esforços per a obtindre una ensenyança pública de qualitat.

“El 30 de gener és el Dia de la Pau, per això organitzem distintes activitats al llarg de la setmana, que conclouen amb el mercadet solidari de divendres, on participen alumnes, pares i professors. La idea és molt senzilla: els xiquets realitzen manualitats amb materials econòmics i Després ixen a la venda a un euro. Tot el que es recapta s'entrega a un projecte de col·laboració internacional”.

Tragaboles, caretes, calendaris, marcs... L'oferta de xicotets detalls era sorprenent el matí del divendres 30 en els corredors del centre, on s'havia muntat el mercadet. A més, la visita podia iniciar-se amb uns apetitosos pastissets (tarifa plana: tot a un euro) gentilitza de l'Associació de Pares d'Alumnes, una idea que ja s'havia posat en marxa l'any passat i que, a causa del seu èxit, ha tingut continuïtat.

Un podria pensar que en el fons bastava de fer alguna cosa per a aconseguir l'euro, però res més lluny de la realitat: el treball realitzat pels xics, sempre en companyia dels professors, sorprenia en ocasions pel seu disseny, originalitat i colorit.

Però no tot es va limitar a una sèrie de manualitats per a vendre. La Setmana de la Paz, amb el lema “Les flors de l'amistat”, ha donat molt més de si. Per a començar, els xiquets també han portat part dels seus estalvis i els han depositat en una vidriola especial, que va ser el motiu central de l'activitat realitzada el divendres a La vesprada: un representant de cada aula va llegir un manifest per la pau, al mateix temps que tots junts associaven la colom de la pau a les rosetes i disfrutaven d'una assentada en el pati del col·legi... menjant rosetes.

Per un altre, durant tota la setmana els alumnes i professors han vingut portant roba que ja no utilitzen i l'han depositat en una urna especial situada en el col·legi. Eixa roba es farà arribar a SOS Àfrica, una ONG que cada any demana col·laboració d'este tipus.

Finalment, també els alumnes col·laboren amb la ONG local ASOM (Associació per a la Solidaritat amb el món), que cada any organitza distintes caravanes per la pau dirigides al poble sahrauí. En esta ocasió els xics han aportats llegums, arròs i, en general, productes alimentaris no peribles.

“És increïble la participació de l'AMPA, dels professors i, per descomptat, dels alumnes” –conclou Vicenta Esteve–. “Cada any hi ha més participació i sempre acabem esgotant tot el que traguem en el mercadet, que probablement és l'acte més emotiu, encara que la labor de solidaritat i sensibilització s'estén al llarg de tota la setmana, amb la roba, els aliments... La veritat és que estem segurs que este tipus d'activitats sí que deixa empremta en els xics. Només per això ja val la pena”.

 

03 Febrer 2004
FaceBook  Twitter  

Altres