Puçol torna a situar-se entre els pobles amb menys desocupació a la Comunitat Valenciana

Puçol torna a situar-se entre els pobles amb menys desocupació a la Comunitat Valenciana

Des de la seua creació, l'Agència de Desenvolupament Local realitza un seguiment sobre la desocupació registrada en la població, comparant-lo amb els nivells d'altres pobles de la comarca i la Comunitat Valenciana. En el seu balanç de l'any 2003, les seues conclusions són clarament optimistes: encara que la tendència general és d'una moderada pujada, Puçol continua sent una de les poblacions amb un índex de desocupació més baix.

“Prenem com a base les dades sobre la població oficial que publica l'INE” –explica Daniel Sebastiá, l'agent d'ocupació i desenvolupament local–, “i per a les dades de Desocupació prenem com a base l'última estadística oficial del SERVEF, publicada el 31 de desembre del 2003”.

Segons les dades intrèpides per la comparativa, cinc són les conclusions que es poden extraure.

En primer lloc, que la tendència general durant el 2003 ha sigut que la desocupació ha anat creixent tant en la comarca com en la població.

En segon lloc, el creixement durant el passat any a Puçol va ser de 63 parats, per la qual cosa actualment hi ha 411 inscrits en l'oficina del SERVEF.

Tercer, el percentatge de parats a Puçol es manté molt baix, en torno al 5'56% del total de població activa, sobretot perquè el creixement del nombre de parats ha anat acompanyat d'un important augment de la població total.

Quart, la comarca de l'Horta Nord ha sofrit un augment important de desocupació (ha arribat al 7'25% de la població activa), s'ha situat per primera vegada per damunt de la mitjana de la Comunitat Valenciana (que queda establida en el 7'15%).

I cinqué, dels 22 municipis de la comarca l'Horta Nord només un ha descendit la xifra total de parats (Tavernes Blanques), encara que continua sent capdavanter en desocupació al costat de Burjassot. Els dos municipis en què més ha crescut la desocupació durant el passat any són Museros i Foios, que passen també a estar entre els d'un percentatge major de parats.

Per a la regidora de Promoció Econòmica I Ocupació, Begoña Fernández, les conclusions de l'informe són favorables a la política desenvolupada per l'Ajuntament “ja que estamos muy lejos del 9'04% de parats sobre el total de població activa que es registra a nivell de tot l'Estat espanyol, i també del 7'69% que es registra en la província de València. De fet, el nostre 5'56% de parats només se supera pel 5'04% de Godella i el 4'43% d'Emperador”.

Finalment, cal destacar que, revisant la taxa de desocupació dels últims deu anys, Puçol continua tenint unes xifres molt optimistes, ja que en 1984 el nombre total de parats era de 706. Després de la crisi i la reconversió industrial, en 1986 eren 1583 els parats. A mitjan dècada dels 90, els desocupats arribaven als 815 i hui en dia Puçol en té 411.

“Creiem que estem realitzant una adequada política de promoció econòmica i ocupació, sobretot amb la borsa de treball i els cursos formatius impartits a través de l'ADL” –conclou Begoña Fernández–, “política que es vorà millorada amb les noves zones industrials i de serveis amb què ja compta la població i, sens dubte, per les expectatives creades per als pròxims anys a nivell de serveis en la nostra nova platja”.

 

07 Febrer 2004
FaceBook  Twitter  

Altres