L'Ajuntament posa en marxa uns tallers esportius en els col•legis de la població

L'Ajuntament posa en marxa uns tallers esportius en els col•legis de la població

Des que va accedir al càrrec de regidor d'esports, fa ara set mesos, José Vicente Martí es va marcar com un dels objectius prioritaris fer arribar l'esport als més xicotets, començant per una formació esportiva bàsica en les escoles.

Al començar el segon trimestre escolar, este objectiu ja és una realitat: des de mitjans de gener, distints monitors de les Escoles Esportives municipals treballen en les instal·lacions esportives dels col·legis públics (Bisbe Hervás, Jaume I i Lluís Vives) i del centre concertat (Verge al Peu de la Creu) en una Experiència pilot destinada a potenciar l'esport entre els xics de 3r, 4t i 5é d'Educació Primària.

“L'acord amb els monitors inclou que ells impartisquen una hora diària de formació en distints esports” –explica amb satisfacció José Vicente Martí–, “insistint sobretot que siga una tasca lúdica i orientada a aquells esports més desconeguts, com l'hoquei, el rugbi, el handbol, el basquetbol i altres menys professionals, però que ajuden els xiquets a formar-se físicament”.

Una tasca àrdua que ha sigut en general molt ben acollida pels pares i, sobretot, pels alumnes: la possibilitat de practicar cada dia un esport distint resulta molt atractiva com per a deixar-la passar. D'esta forma, totes les vesprades, una vegada finalitzades les classes, els patis dels col·legis de la població sobreïxen una activitat frenètica, un panorama desacostumant fins ara.

“En qualsevol cas” –conclou el regidor–, “no és tan important que aprenguen les normes de distints esports, perquè segurament no es van a dedicar a practicar-lo amb continuïtat, com que siguen capaços d'adquirir uns hàbits esportius: que sàpien què és un escalfament, com ha de ser el vestidor, com controlar la respiració i, en general, les normes bàsiques per a obtindre de la pràctica esportiva un benefici per a la salut”.

 

08 Febrer 2004
FaceBook  Twitter  

Altres