La Generalitat Valenciana estudia un projecte per a prolongar el metro des de Rafelbunyol a Puçol

La Generalitat Valenciana estudia un projecte per a prolongar el metro des de Rafelbunyol a Puçol

S'acosten eleccions generals, el que suposa que gran part de les notícies que es donen a conéixer en estes dates es basen en idees, projectes o desitjos que en molts casos mai es convertixen en realitat. És, en definitiva, el moviment propi d'un període de precampanya electoral.

Probablement l'anunci que el metro podrà, per fi, arribar des de Rafelbunyol a Puçol entraria de ple en este tipus de rumors si no fóra perquè, esta vegada sí, hi ha interés per ambdues parts: la Generalitat Valenciana i l'Ajuntament de Puçol.

Va ser precisament l'actual president de la Generalitat Valenciana, Francesc Camps, qui recentment va manifestar que “el metro arribarà a totes les poblacions de l'Horta”. Una aposta per la comunicació que, lògicament, no ha de circumscriure's únicament als pobles de l'Horta Sud, sinó también de l'Horta Nord, on únicament una població manca d'esta infraestructura: Puçol.

“Les paraules del president de la Generalitat ens animaren a estudiar un projecte que fóra viable” –afirma l'alcalde de Puçol, Josep Mª Iborra–, “per a això hem trobat una fórmula que permeta l'arribada del ferrocarril de la Generalitat Valenciana fins a Puçol però sense crear una nova barrera arquitectònica en la població, ja que la presència de la RENFE, l'antiga autopista i el ‘by-pass' ja suposen importants barreres en el terme”.

El projecte tècnic proposat per l'Ajuntament de Puçol implica únicamente un traçat de 2'5 quilòmetres de via seguint l'actual “camí de Rafelbunyol”, el que suposa una inversió relativament modesta, ja que l'estació se situaria en el polígon industrial sud, al costat de l'actual nau que ocupa Mercadona.

Per a presentar este projecte, el mateix alcalde, al costat d'Inmaculada Arcos (regidora d'Urbanisme) i Esperança Abril (TAG d'Urbanisme) es van reunir amb el director general de Transports de la Generalitat, Vicente Dómine, qui es va comprometre a estudiar al llarg del present any una eixida del ferrocarril des de l'estació de Rafelbunyol als afores del nucli urbà, que és el tram més difícil d'executar del projecte.

“Una vegada fora del nucli urbà de Rafelbunyol” –continua Josep Mª Iborra“el traçat transcorre per l'horta, paral·lel al camí ja existent i únicament cal invertir de forma especial en els dos ponts que sortejarien els barrancs del Puig i Pascual”.

El compromís per part de la Direcció General ja existix, el projecte per part de l'Ajuntament de Puçol també. Ara és una qüestió de temps saber si, per fi, el “trenet” arribarà a Puçol en una data no molt llunyana. Seria, sens dubte, un gran avanç per a les comunicacions de l'última població de l'Horta Nord.

 

10 Febrer 2004
FaceBook  Twitter  

Altres