Crònica taurina del 13 de setembre de 2003

Crònica taurina del 13 de setembre de 2003

Aprofitant les Jornades Taurines, hem recuperat les cròniques taurines que van quedar pendents de publicar el passat any. Totes elles han sigut escrites per Alfonso Àvila i corresponen a les jornades del 13 de setembre, el Barri i l'Avinguda.

******

Per al 13 de setembre, la comissió va prendre una decisió un tant polèmica, però al mateix temps, al meu entendre crec que encertada, que va ser canviar el tradicional lloc de desencaixonada dels bous per altres dos llocs inèdits com són el carrer Sant Pere i el carrer Dels Horts.

Dos carrers estrets de la part alta del recorregut, on després de l'abocament de l'arena, el bou gaudia de majors avantatges i no sofria l'acaçament constant dels rodadores.

En primer lloc va ser desencaixonat el bou Músico, núm. 81 de la ramaderia de Nuñez del Cubillo. Bou amb molta cara, el qual va eixir ràpidament de l'arena desatenent-se dels cites. Al seu torn, va resultar entretingut perquè va recórrer diversos carrers del recinte.

Finalment va ser desencaixonat el bou Cantador, núm. 16 de Marín Bohórquez. Bou de magnífica presentació, el qual tot just eixir del caixó i a causa de l'estretor del carrer, va posar en seriosos compromissos a dos valents retalladors que van arriscar més del compte en els seus cites. Estos van ser un conegut aficionat de Los Valles y el local Héctor Santaursula “El cabra”. Després de la desencaixonada, van ser soltades vaquetes de Vicente Benavent, finalitzant la vesprada amb l'embolada d'una vaca, sent Jaime Sanchís “Barry”, l'encarregat d'alliberar-la del pilar.

A la nit, i seguint amb la novetat del dia 7 de Setembre, va ser embolat un bou que no havia sigut soltat a la vesprada. El dit bou, atenia al nom de Peluquero, marcat amb el núm. 4, pertanyent a la ramaderia d'Antonio Gavira. Després d'este bou, van ser embolats els bous de la vesprada, més un de Vicente Benavent.

Els encarregats de tallar les cordes van ser Pascual Villalba, Antonio Fort, Barry y Vicente Pérez. Totes les embolades van ser dutes a terme per les quadrilles dels emboladores Ximo & Xato y Rallat & Juanjo.

Una crònica d'Alfonso Àvila.

 

14 Febrer 2004
FaceBook  Twitter  

Altres