Una exposició de fotografies obri els actes de les Jornades Taurines

Una exposició de fotografies obri els actes de les Jornades Taurines

Del 6 al 14 de febrer Puçol ha celebrat les primeres Jornades Taurines Vila de Puçol, organizadas por la Penya L'Afició i patrocinades per l'Ajuntament. El punt d'inici ha sigut l'exposició de fotos taurines celebrada en el pub Colom 13, local en què també s'han dut a terme dos dels col·loquis, que han sigut seguits per nombrós públic en directe.

La Penya L'Afició compta amb 32 membres en l'actualitat i tots ells han col·laborat al llarg de quatre mesos per a poder fer realitat esta exposició, que inclou entorn de tres-centes fotografies emmarcades, a més de plaques, caps de bou i altres records taurins.

“El més difícil ha sigut localitzar fotos antigues, perquè recents tots tenim ja que som aficionats des de fa temps” –recorda el president de la penya, Fernando Ferrer–, “però a l'haver col·laborat tanta gent i amb tanta il·lusió, hem aconseguit trobar originals impagables, com una foto de Fandangueto de 1943 i una altra del bou Millars de 1948”.

Durant l'acte d'inauguració, el divendres 6 de febrer, a més del president de la penya, va ser el regidor de festejos l'encarregat de dirigir-se a les més de dos-centes persones congregades en el local.

En el seu discurs, Manuel Martínez Piñol va destacar que este segon any de col·laboració amb la penya ha suposat un important increment qualitatiu, ja que en el 2003 únicament es va celebrar una sopar-homenatge amb l'entrega de premis “mentre que enguany els actes culturals es multipliquen i això és important perquè demostra que no tot és posar-se davant del bou, sinó també recordar que hi ha unes normes que complir i, sobretot, que hui per hui la vostra col·laboració és imprescindible per a garantir la seguretat en tots els dies de bou al carrer a Puçol”.

Durant el seu discurs, el regidor també va subratllar l'important canvi de mentalitat que s'ha produït entre els col·laboradors taurins, ja que fa quatre anys “alguns no s'atrevien a posar-se el braçalet identificador per temor que el relacionaren amb l'Ajuntament... i ara tot el món que acudix a la festa respecta a estos aficionats que no sols són experts rodadors, sinó també gent disciplinada i generosa, que s'ocupa de protegir als veïns i també als bous”.

L'exposició de fotografies i records taurins ha romàs oberta al públic en Colón, 13 durant tots els dies que s'han estés estes primeres jornades taurines, del 6 al 15 de febrer.

 

19 Febrer 2004
FaceBook  Twitter  

Altres