Tots els participants destaquen la brillant organització del sisé Gran Fons

Tots els participants destaquen la brillant organització del sisé Gran Fons

Quinze quilòmetres de terreny pla, dos punts d'avituallament, recorregut pel nucli urbà i la platja, més de 1.300 inscrits, 902 corredors que van creuar la línia de meta en l'arribada i més de 150 persones en l'organització. Estos són els nombres globals de la sisena edició del Gran Fons Puçol, una prova que any rere any es reafirma com una de les més atractives de la província i la meta de la qual és entrar, a partir de l'any pròxim, dins del circuit de carreres de la Diputació de València.

Enguany la directiva del Club Atletisme Puçol, organitzador de la prova, estrenava càrrec i volia, a tota costa, posar el seu segell de qualitat en eixos xicotets detalls que encara es poden millorar en una prova ja consolidada, sobretot en aquelles facetes que suposen un benefici per als corredors, autèntics protagonistes de la prova.

“Tot el món ens ha felicitat per col·locar banderes assenyalant els punts quilomètrics i les esponges per a refrescar els corredors, dos avantatges directes en plena carrera” –explica el president del club, Francisco Sanchis–. “Encara que també han insistit en la importància d'incloure un pla amb tot el recorregut dins dels fullets que s'han repartit tant en la població com en altres proves anteriors i, sobretot, la creació d'una pàgina web del club (www.clubatletismepuçol.com) on es podia consultar informació sobre la prova i, com a gran novetat, els corredors podien inscriure's a través d'Internet, la qual cosa suposa una major comoditat per a qui ve de lluny”.

I de lluny han vingut a competir: corredors dels principals clubs de la comarca, però també de Castelló, de Dénia i inclús de Palma de Mallorca. Una dada que avala la importància d'estes facilitats per a la inscripció i que ha quedat confirmada amb la llista final d'inscrits: més de 1.300 corredors inscrits, dels que un percentatge molt alt va creuar la línia de meta: més de 900.

Percentatges que també són més alts que l’habitual quant a organització: una vintena de col·laboradores repartien l'aigua, camisetes i begudes al final de la prova; més d'una trentena de voluntaris del club s'ocupaven de vigilar el trànsit en els punts conflictius; nou vehicles del Ràdio Club l'Horta Nord s'ocupaven d'informar puntualment del desenvolupament de la carrera; 20 efectius de la Policia Local controlaven el trànsit; 20 massatgistes atenien els corredors una vegada travessada la línia de meta; també deu persones de la brigada municipal d'obres i serveis s'ocupaven de les tanques i el trànsit... Tot un desplegament pensat sobretot perquè res no poguera fallar: i res no va fallar.

“Excepte un xicotet canvi que va caldre realitzar a última hora en el traçat” –continua Francisco Sanchis–, “ja que el quilòmetre 9 mesurava en realitat entorn de 1.100 metres, perquè el traçat inicial per l'avinguda que discorre paral·lela a la platja estava tancat per obres i va caldre fer discórrer la carrera pel carrer paral·lel, ja en primera línia de platja: l'entorn era molt més atractiu, encara que a alguns es va travessar eixe hectòmetre de més”.

A qui no se li va entravessar la prova va ser als propis membres del Club d'Atletisme Puçol: a més de la trentena que estava vigilant els punts quilomètrics i d'avituallament, en total van ser 29 els corredors del club que van participar en la prova, i molts d'ells amb una actuació molt destacada, com Santiago Sánchez que va ser el vencedor en veterans A, i dos jóvens fèmines que van estar entre les tres primeres en la categoria de promeses: Carmen Naturil i Inés Barres.

“La pena és que no vam arribar a 30 perquè Vicente Bayarri va haver de substituir la carrera a peu per multitud de carreres en la furgoneta: era l'encarregat de situar les banderes en els punts quilomètrics, a més d'abastir d'aigua i fruita fresca als punts d'avituallament... En definitiva” –confirma Francisco Sanchis–, “no va participar en la carrera, però va

08 abril 2004
FaceBook  Twitter  

Altres