Vint anys de la falla Palau-La torre

Vint anys de la falla Palau-La torre

Esperem que amb este resum pugueu fer-vos una idea d'unes falles que han sigut inoblidables per a tots.

El dia 15, a la vesprada, vam tindre els jocs per als més xicotets de la falla i de tota la població, encara que sempre hi ha algun major que es pansa bé entre tant de xiquet. A la nit, el primer sopar conjunt y després la plantà de la falla gran i la xicoteta... sempre amb el desig que alguna aconseguira un bon premi.

El dia 16 comencem amb la primera despertá que, com totes les altres, sol anar molt carregada de pólvora. Ja a la vesprada, l'entrega de premis i, com sempre, Palau va eixir d'allí sense els premis esperats. En aquell moment ens sentírem malament, però ja a la nit, amb el karaoke, tot va canviar: al cap i a la fi, ens havíem llevat el premi al ninot infantil indultat, al millor llibret i el segon premi, tant en falles grans com en infantils.

El dia 17 va ser tranquil, ja que a la nit eren els playbacks i tots els volíem tindre ben preparats, encara que això sí, sempre hi ha xicotets canvis a última hora.

El dia 18, com cada matí, una sonora despertá i l'esmorzar, seguit del cercaviles per distints carrers del poble, encara que cal reconéixer que es va vestir molt poca gent ja que a la vesprada era l'ofrena i molts es van reservar per a este acte. A la nit va actuar l'Orquestra Escàndol, seguida de l'embolada d'un “bou de cartó” de la millor ramaderia: la nostra falla.

Després de la despertà, el dia 19 va continuar amb la missa a Sant Josep, però com hi havia molta gent dormint, al sant li van resar pocs fallers. A las 2'30 vam fer la mascletà, que va ser encesa pels nostres presidents i la fallera major, encara que va faltar Elena –la fallera major infantil– perquè li té por als petards i no va voler acostar-se. Tots junts, més de noranta persones, vam anar després a la dinar de Sant Josep: al dir el tradicional discurs, Paco, el nostre president, es va emocionar molt.

Ja a la nit, l'última cena i, a continuació, Elena i José Antonio van posar per a la foto i el president va encendre la traca. Amb molta tristesa vam veure com la nostra falla es cremava, encara que no van plorar ni el president ni la fallera major infantil.

Passada la mitjanit es va encendre el castell i, al finalitzar, els focs d'artifici i la crema de la nostra falla gran. En este moment ja comença el nou exercici de la nostra falla, encara que tot no va acabar ací, ja que la festa va seguir en el nostre casal, amb l'actuació d'un duo musical.

Esperem que tots hagen disfrutat i que les de 2005 siguen encara millor.

Aitor Caballer

Faller de Palau-La torre.

 

 

25 abril 2004
FaceBook  Twitter  

Altres