Una exposició obri els actes commemoratius dels 25 anys de democràcia municipal

Una exposició obri els actes commemoratius dels 25 anys de democràcia municipal

El 3 d'abril de 1979 se celebraven en el nostre país les primeres eleccions municipals democràtiques. Durant este mes es complixen 25 anys d'aquelles efemèrides i, per a commemorar-la, l'Ajuntament de Puçol ha organitzat del 14 al 25 d'abril distintes activitats: una exposició de fotos i panells explicatius, una sèrie realitzada per l'Emissora Municipal de Televisió, un suplement especial en el periòdic Notícies de Puçol, una àmplia sèrie d'articles en la pàgina web municipal, una xarrada-conferència sobre l'evolució de la democràcia i un concert a càrrec del Centre Musical i Instructiu Santa Cecília.

El dimecres 14, en la sala d'exposicions de la Casa de Cultura, s'inaugurava el primer dels actes: una exposició que resumix en un panell els fets més importants de cadascun d'estos vint-i-cinc anys.

Són en total 27 panells” –explicava en la seua introducció la regidora Inmaculada Arcos–, “ja que hem intentat sintetitzar en cada panell els tres o quatre fets més destacats de l'any, procurant il·lustrar-ho amb una foto de l'època, a eixos 25 panells cal afegir un de benvinguda i un altre de comiat”.

Panells que per la seua senzillesa i caràcter didàctic seran exposats també en distints centres de la població: ja està confirmada la seua presència en l'Institut d'Ensenyança Secundària i en la Residència de la Tercera Edat, al mateix temps que s'està estudiant la possibilitat d'exhibir-la en els col·legis públics i el Caxton College.

El recorregut cronològic pels distints panells permet contemplar l'enorme transformació que ha sofrit el municipi, no sols urbanísticament, sinó també a nivell de participació i vertebració de la societat, ja que entre les imatges que arreplega es troben les de la primera falla de la població (en 1980), l'organització de campionats a nivell nacional de cant de pardals silvestres (1994) o billar (1995), la inauguració de l'institut (1997) o la primera trobada de bolilleres (2002).

“Els polítics hem anat en ocasions per davant de la pròpia dinàmica de la vida local, però ens ha parat la falta de diners” –afirmava l'alcalde, Josep Mª Iborra, en el discurs inaugural–, “però les 75 persones que hem treballat, tant en l'equip de govern com en l'oposició, han lluitat sempre per obtindre el millor per a la població”.

D'eixes 75 persones, l'alcalde va destacar l'aportació de Josep Vicent Cuello, que va ser alcalde de Puçol durant els primers vint anys, i alguns projectes concrets, com: la Casa de Cultura, el Poliesportiu Municipal, els passos subterranis davall la via del tren en el Caminàs i l'avinguda València, els quatre polígons industrials, l'institut, l'adquisició del pulmó verd que és La Costera i la planificació urbanística, que hui és un model a seguir segons les més importants agrupacions ecologistes de la comunitat.

“Tots estos projectes han vingut a complir els nostres grans objectius” –finalitzava Josep Mª Iborra–, “que han sigut l'increment de la qualitat de vida, l'eliminació de la injustícia social, potenciar la participació mitjançant l'associacionisme i la formació integral dels nostres veïns a través de les escoles municipals de cultura i esport”.

 

27 abril 2004
FaceBook  Twitter  

Altres