Clementine Sluijsmans coordina un taller d'artistes de totes les edats

Clementine Sluijsmans coordina un taller d'artistes de totes les edats

El 7 de novembre de 2003, Clementine Sluijsmans inaugurava en la Casa de Cultura l'exposició de pintures Qué significa para ti casa? La bona acollida de la idea, basada en bona part en l'experiència del poble holandés de Bennekom, va animar l'autora a realitzar un taller d'art amb xiquets i adults en què les obres realitzades pels participants en el taller s'incorporaven a l'exposició.

I l'èxit va ser indiscutible. Tant que ara, cinc mesos després, esta holandesa que residix des de fa trenta anys a Puçol torna a realitzar un taller amb xics i grans, com a part del programa d'activitats culturals entorn del 25 d'abril.

“Porte molts anys treballant amb alumnes del col·legi Bisbe Hervás i el que he fet en este taller de la Casa de Cultura és traslladar l'experiència de la Kinderdorp Bennekom, un poble holandés en què durant una setmana més de mil cinc-cents xiquets construïxen la seua pròpia casa a base de fustes i panells” –explica Clementine Sluijsmans–. “En este segon taller d'art el que estem fent entre tots és construir, durant dos vesprades, unes mampares de separació per a la Biblioteca Municipal”.

Durant els dies 28 i 29 d'abril, una trentena d'il·lusionats artistes va treballar cada tard amb Clementine, primer amb tinta xinesa i després amb colors, treballant tots conjuntament en l'acabat d'estes mampares que passaran a formar part del mobiliari de la biblioteca. Un treball col·lectiu en què el gran beneficiat és la creativitat.

''La creativitat és la gran oblidada en el col·legi'' –afirma Clementine–, ''els xiquets no saben utilitzar els materials ni combinar colors. Per això el taller els obri els ulls sobre com desinhibir-se i pintar lliurement''.

Una fórmula que està demostrant, primer que res, que un pot arribar a desinhibir-se a qualsevol edat i disfrutar pintant en companyia d'altres. Igual que l'exposició d'alumnes del col·legi Bisbe Hervás, que en estes mateixes dates s'exhibix en la Casa de Cultura, la proposta de Clementine Sluijsmans està demostrant que per a ser artista no cal pensar en grans mitjans ni grans temes, basta de posar-se a treballar i disfrutar amb això.

 

10 Maig 2004
FaceBook  Twitter  

Altres