Per primera vegada l'escola d'estiu es realitza en el col·legi públic Lluís Vives

Per primera vegada l'escola d'estiu es realitza en el col·legi públic Lluís Vives

Com tantes altres activitats, també a la escola d'estiu ha estat a punt de passar-li factura la falta d'un pressupost municipal ja aprovat per al present any. Ha sigut necessari un treball extra i una gran capacitat de gestió per a poder tirar endavant el projecte, sobretot si tenim en compte que, a més, enguany s'ha sumat un inconvenient d'última hora: les obres de millora en el col·legi públic La Milotxa previstes per a este estiu.Estes obres, que van crear durant els primers dies de juny certa incertesa sobre el futur d'esta activitat estiuenca, anul·laven per complet la possibilitat de desenvolupar les actividades de la escola d'estiu en el seu enclavament habitual dels últims anys, el pati de La Milotxa. Finalment, la solució ha sigut utilitzar les dependències d'un altre col·legi públic de la població: el Lluís Vives.

En este nou marc, el dijous 1 de juliol donava començament l'edició 2004, que compta amb dos-cents xics participants, tots ells entre cinc i onze anys, encara que en esta ocasió són més nombrosos els de menor edat. A ells cal sumar-los a més els huit xiquets sahrauís que passen les seues ''vacances en pau'' en la nostra població i que, com ja és costum, inclouen entre les seues activitats lúdiques i formatives les realitzades cada matí, de deu a una, en la escola d'estiu.

L'acte d'inauguració és un dels pocs a què poden acudir els pares, com va recordar en la seua introducció Dolores Muñoz Inglada, la coordinadora de l'escola, qui a més va insistir en dades com l'horari, la puntualitat per a l'entrada i l'arreplegada dels xiquets, i els avisos per escrit que es remetran a cada família quan hi haja activitats fora del Lluís Vives (com la piscina o les excursions programades al llarg del mes).

Després de presentar els setze monitors que es distribuiran al llarg de juliol el treball matinal amb els dos-cents alumnes, va prendre la paraula el regidor d'educació, José Vicente Martí, el qual va destacar la labor formativa i lúdica que es realitza cada any a l'escola, a més de ''l'enorme problema que es resol a moltes famílies que no sabrien on portar els seus fills durant el mes de juliol si estos dos pares treballen''.

José Vicente lamenta no haver pogut posar en marxa enguany una de les propostes més noves para ampliar la escola d'estiu: incloure un servei de menjador, ''però al no haver-se aprovat encara els pressupostos municipals no podem disposar del diners suficients per a assumir part d'eixe servei,  pel que el menjador serà la nostra gran aposta per al futur''.

El regidor d'Educació, que també ho és d'esports, ha donat ja mostres d'este afany innovador a través dels cursos esportius realitzats en les instal·lacions de quatre col·legis de la població al finalitzar l'horari escolar,  pel que no dubte a garantir ''l'ampliació de la escola d'estiu en la pròxima edició, ja que els projectes educatius i la formació dels nostres fills són prioritaris entre els objectius que ens hem marcat respecte a l'àrea d'educació''.

 

05 Juliol 2004
FaceBook  Twitter  

Altres