El nou govern de Puçol inicia el seu camí retallant els salaris dels polítics en 9,5 milions de pessetes per any

El nou govern de Puçol inicia el seu camí retallant els salaris dels polítics en 9,5 milions de pessetes per any

El nou govern municipal de Puçol, integrat per EU-L'Entesa, BLOC, PP i UV, ha portat endavant la primera de les mesures d'ajust econòmic anunciades després de la presentació de la moció de censura: un retall substanciós en les retribucions que els distints edils rebien en l'anterior etapa de govern socialista. El Ple Extraordinari celebrat el 30 de juliol va aprovar, amb els vots a favor dels 4 grups que s'han fet càrrec de la gestió municipal i l'abstenció del PSOE, un nou quadro salarial que suposa un retall global per any de 57.534 € (uns 9,5 milions de pessetes), la qual cosa equival a una rebaixa conjunta del 22 %.

Per capítols, este retall de retribucions implica que el nou alcalde, Juan Manuel Busto, percebrà anualment 17.474,02 € menys que l'anterior, el socialista Josep Maria Iborra. Busto rebrà 36.733 € a l'any mentre que Iborra cobrava 54.207 €. Esta última quantitat equival a quasi 3 milions de pessetes més que l'actual alcalde.

En relació a tot el govern, el retall respecte a l'antic equip socialista s'eleva a 38.573 €. Los 9 regidors d'EU-L'Entesa, BLOC, UV i PP percebran un total de 183.162 € cada any, mentre que els 8 regidors socialistes de l'equip que liderava Iborra rebien 221.736 € a pesar de comptar amb un edil menys. Esta xifra equival a 6,5 milions de pessetes més que l'actual govern.

 Un estalvi de 29 milions de pessetes en tota la legislatura

Finalment, l'oposició percebrà a partir d'ara 21.838 € a l'any, una quantitat que anirà a parar íntegrament al PSOE ja que és l'únic grup en eixa situació, mentre que en l'etapa anterior l'oposició rebia 40.798 €, però dividits entre els 4 grups que la integraven.

Comptabilitzat per hores, el cost del nou govern municipal també és més barat que el de l'anterior equip socialista (21,20 €/hora en l'actualitat, 23,69 €/hora abans). A més, el retall en els salaris dels polítics de Puçol suposa un estalvi per a les arques municipals de quasi 29 milions de pessetes per a tot el que queda de legislatura.

 Iborra exigix 3,1 milions de pessetes  més a l'any per al seu grup

Durant el debat en el Ple municipal, els portaveus d'EU-L'Entesa, BLOC, PP i UV van coincidir a subratllar que este estalvi en les remuneracions de tots els polítics és ''positiu'' per al municipi i van qualificar de ''manipulació de les xifres'' les argumentacions esgrimides pel portaveu socialista.

Iborra, per la seua banda, va qualificar la proposta de rebaixa dels sous de ''frau'' i va exigir que el seu grup ''cobrara en l'oposició la mateixa quantitat que abans percebien la resta de partits'', la qual cosa equivaldria a augmentar els salaris dels edils socialistes en un 46,48 % o, el que és el mateix, 18.960 € més. Esta xifra suposa tres milions de pessetes a l'any que el PSOE vol que se sumen als 3,5 milions que ja rebran els seus regidors segons l'acord aprovat en el Ple.

Esta és la primera vegada en la història democràtica de Puçol que es dóna tanta informació, i amb tant de detall, sobre les retribucions aprovades per a els grups polítics en funció de les seues responsabilitats.

03 Agost 2004
FaceBook  Twitter  

Altres