Les associacions ens conten la seua història (6): Associació ornitològica 'El Passerell'

Les associacions ens conten la seua història (6): Associació ornitològica 'El Passerell'

L'Associació ornitològica El Paixarell es va fundar el 13 de desembre de 1978 quan un grup d'amics aficionats a l'esport de l'ornitologia ens ajuntàvem en el bar per a comentar i parlar de la nostra afició.

Vam decidir formar la nostra societat, així que vam confeccionar uns estatuts, els vam presentar en el govern civil i llavors vam començar a treballar i fomentar la nostra afició.

Esta quadrilla d'amics ha passat a ser una societat estable amb més de 130 socis, que es reunixen en assemblea general en el mes de novembre, una vegada finalitzada la temporada, a més de les puntuals reunions de la directiva on s'informa de les noves normatives de la Federació i de la participació en competicions a nivell local, provincial, autonòmica i nacional.

Els fundadors van ser: José María Montañana, el Pulo, Roberto García Vallés, el Fuster, Vicente Ruixo Sanchis, Serra, Emilio Sebastiá Esteve, el Soto, Tomás Ribelles Ferrer, Tomaset el de la muda, Juan Bayarri Sebastiá, el Passaor, Francisco Sabate Daros, Pusa, José Roig Igualada, el Panerer'', Vicente Alcàsser Soriano, Joe, Vicente Soriano Roig, Pelletes, Vicente Almenara Daros, Marsaga, Jorge Bernat Ballester, el Chinto, Francisco Ballester Durá, Querol, Amadeo Pérez Roig, Peretes i Vicente Almenara Bosch, Marsagueta.

L'associació ornitològica El Paixarell sempre ha tingut les mans disposades a treballar pel silvestrisme.

El 20 d'abril de 1980 va organitzar el primer concurs de la societat. Més tard va facilitar el camí organitzant el 10 de maig de 1987 el III Concurs de la Comunitat Valenciana i la primera edició del Campionat Nacional, el 28 de maig de 1989, en el Poliesportiu Municipal de Puçol amb un gran èxit.

El 31 de maig de 1992 es va celebrar també el IV Campionat Nacional de pardals silvestres. A més va organitzar tres soltes de pardals en les temporades 1992, 1993 i 1994 i, de nou, s'encarrega eixe any de la tretzena edició del Concurs de la Comunitat Valenciana.

06 Agost 2004
FaceBook  Twitter  

Altres