Escola d'estiu: una forma diferent de passar els matins de l'estiu

Escola d'estiu: una forma diferent de passar els matins de l'estiu

Dijous passat 29 de juliol, els 200 xiquets que s'ho han estat passant la mar de bé en l'Escola d'estiu d'enguany, mostraven dos sentiments oposats: l'alegria per haver compartit hores i hores de diversió i la tristesa perquè era l'últim dia de tot allò. Però com sabem, tot el que és bo acaba abans del que u desitja.

Va ser Salvador Claramunt, nou regidor d'Educació, l'encarregat de tancar l'acte de clausura amb unes breus paraules: ''en primer lloc m'agradaria oferir tota la meua col·laboració des del nou lloc que ostente des de fa pocs dies. Vull destacar la important labor que han estat duent a terme els monitores de l'Escola d'Estiu i també la confiança que han mostrat una vegada més les famílies en este servei que oferix l'Ajuntament''.

Per a finalitzar, Salvador Claramunt va avançar: ''estem oberts a tot tipus de suggeriments que ens puguen fer arribar, perquè el nostre desig és millorar, en la mesura de les nostres possibilitats, este servei''.

En este aspecte, van ser els monitors els primers a apuntar algunes línies d'actuació. Un d'ells, Juan Claramunt, afirmava: ''és veritat que hem comptat amb molts mitjans per a realitzar la nostra labor, però per a pròximes edicions creiem que fa falta un nombre més gran de monitors. A més, dos de les peticions que ens han fet arribar els pares són ampliar la duració de l'Escola d'Estiu al mes d'agost i que es pose en marxa un servei de menjador''.

Un altre dels monitors, David Torres, feia veure una altra de les possibles coses a millorar: ''amb la calor que sol fer al mes de juliol, hauríem de poder anar a la piscina almenys dos o tres vegades per setmana, però a causa de la quantitat de xiquets i de la grandària de la piscina, tan sols han pogut anar quatre o cinc vegades durant tot el mes''.

Quant a la ubicació del centre d'activitats, que enguany ha sigut el Col·legi públic Lluís Vives, David Torres destacava que ''les instal·lacions han sigut idònies quant a l'espai, però proposem que, per a futures edicions, podem disposar d'un lloc amb més zones d'ombra''.

A pesar d'estos suggeriments de millora, els monitors ens van parlar del gran nombre d'activitats que s'han dut a terme: ''començàvem cada matí amb el protocol·lari ''encierro'' pel pati del col·legi -comentava entre rialles Juan Claramunt- i posteriorment féiem excursions (a la Costera, a la platja amb bici, al centre històric de València, a l'ecoparc, etc), tallers (de cuina mediterrània, antitabac, de reciclatge)''. David Torres, que s'encarregava d'un grup de xiquets més xicotets, també destacava ''els tallers de fang, elaboració de collars, polseres, murals i les visites a l'Almudí i a la Costera)''.

05 Agost 2004
FaceBook  Twitter  

Altres