El Saguntino s'adjudica el trofeu triangular de futbol de Puçol

El Saguntino s'adjudica el trofeu triangular de futbol de Puçol

El dimecres 25 d'agost, a les 8 de la vesprada, van començar els actes especials de les festes populars i patronals amb un torneig triangular de futbol entre els eterns rivals de la zona: Unió Esportiva Puçol, Acero i Atlético Saguntino.

La insistència en el caràcter de ''eterns rivals'' és important per dos motius: primer, en este tipus de partits no importa la categoria; i segon, solen ser partits de tota classe menys ''amistosos''.

Respecte a la primera afirmació, constatar que s'enfrontaven dos equips acabats d'ascendir a tercera divisió (Acero i Puçol) i un que continua en regional preferent (Saguntino)... Com sol succeir en estos casos, el trofeu va ser per a l'equip de la categoria inferior: després de l'empat sense gols entre Puçol i Acer en el partit inaugural, els altres dos van acabar són sengles victòries del Saguntino, 2-1 enfront de l'Acero i 2-0 enfront del Puçol.

De la segona afirmació, confirmar que les tres encontres van ser broncos, però la brusquedat va ser en augment i si el primer encontre va registrar una lesió i dos targetes grogues, l'últim es va saldar amb sis grogues i dos expulsats, un per cada equip.

Els quatre-cents espectadors que es van donar cita en el camp municipal José Claramunt van poder disfrutar a més dels últims deu minuts de Paco Claramunt vestint la camiseta de la UD Puçol: l'últim gran jugador que ha donat la població, que inclús va arribar a jugar en 1a divisió amb el Vila-real, ha decidit penjar les botes i eixos minuts inicials enfront de l'Acero van ser la seua despedida del futbol en actiu.

En el terreny estrictament esportiu, el trofeu va servir per a vore en actiu les noves adquisicions de la UD Puçol que a penes van poder brillar, donat l'excessiu control i la duresa dels encontres. Potser destacar una bona intervenció del meta Ripollés (procedent del Gandia), encara que la jugada va acabar en penal i va suposar el primer gol del Saguntí, o els intents per agradar de Juan Carlos i Pablo en la davantera... que no van fructificar perquè la UD Puçol no va aconseguir marcar en cap de les seues dues encontres.

A pesar de tot, l'entrenador, Luis Giménez, no considera que calga dar major importància a estos partits amistosos: ''ens servixen per a rodar i assumir que serà un any molt dur. Potser el més preocupant és la lesió de Moros, però creiem que és només un esquinç''.

Per al míster, que complix el seu quint any al front del banqueta, durant els quals ja ha viscut dos ascensos i un descens, ''enguany la plantilla està molt compensada i confiem en no tindre problemes per a mantindre la categoria''.

I la vetlada va finalitzar com va començar, amb entrega de trofeus. Sobre les huit, era Paco Claramunt qui arreplegava la placa homenatge a la seua carrera. Passades les onze, el vicepresident de la UD Puçol entregava el trofeu a l'equip local com tercer classificat; el regidor d'esports, Salva Claramunt, feia allò propi amb l'Acero; i, finalment, Juanma Busto entregava el capità de l'Atlético Saguntino el trofeu que l'acreditava com a guanyador.

 

27 Agost 2004
FaceBook  Twitter  

Altres