Juanma Busto a la presentació de les festes: 'ja sabeu, si falla alguna cosa la culpa és de l'alcalde'

Juanma Busto a la presentació de les festes: 'ja sabeu, si falla alguna cosa la culpa és de l'alcalde'

Amb una puntualitat britànica, a les onze de la nit del divendres 27 d'agost, pujaven a l'escenari Enric Esteve i Pilar Galán, per a donar inici a l'acte de presentació dels festers, o el que és el mateix, per a començar les festes populars i patronals d'enguany.

Primer, el presentador local va fer un breu repàs a la trajectòria de la seua companya, tant en l'escenari com en Canal 9, on presenta el programa A la fresca. Entre estos dos van presentar als més de quatre mil veïns que hi havia en la plaça del País València un ràpid resum dels actes més destacats previstos per a esta edició, invitant a tots a una participació activa ''ja que les festes són, primer que res, perquè els veïns participen directament en elles''.

Com enguany no va haver-hi pregó de festes, es va passar directament a la presentació de cada un dels festers, acompanyat de la seua festera. Durant el recorregut del corredor central era l'escola municipal de tabal i dolçaina la que acompanyava a estos dos amb sintonies distintes per a cada parella. Una vegada eren rebuts en l'escenari, Enric i Pilar animaven l'acte comentant xicotetes anècdotes de cada parella. Un detall simpàtic que va afegir emoció a l'acte i que el públic va agrair en nombroses ocasions amb aplaudiments espontanis.

Com és preceptiu, els últims a creuar la passarel·la van ser el cap dels festers, Rubén Durá, i el seu acompanyant, Noèlia Durá. En el seu discurs van tindre paraules d'agraïment a tots els que han col·laborat, des d'aquells veïns que han participat comprant el cartó fins als comerços que han inserit publicitat en el llibre, passant per la confraria Verge al Peu de la Creu i l'Ajuntament ''que ha sigut prou àgil i capaç de posar-se a treballar molt prompte perquè Puçol tinga les festes que es mereix''.

El nou regidor de festes, Juan Claramunt, va parlar a continuació. A pesar de ser el seu primer acte oficial des que van assumir el govern el passat 19 de juliol, el seu discurs no es va centrar a intentar justificar possibles deficiències per falta de temps per a organitzar les festes, sinó que va preferir dedicar la seua intervenció a agrair a tots el seu esforç i col·laboració ''destacar els festers, que han treballat molt dur, a les associacions, que s'han bolcat per a organitzar actes que no estaven previstos, i en general al poble de Puçol, que està donant una lliçó de civisme''.

L'últim a intervindre va ser el nou alcalde, Juanma Busto, qui va agrair novament la col·laboració dels clubs i associacions, al mateix temps que subratllava amb ironia que ''com a alcalde, és un orgull treballar per Puçol. Però ja sabeu, si falla alguna cosa, la culpa sempre és de l'alcalde''.

Després d'un breu record a Sergi, un jove que havia mort el mateix divendres, va tancar la seua intervenció invitant a tots a participar en les festes. Després de les fotos oficials dels festers, una discomòbil va posar punt final a la primera nit de festes.

 

31 Agost 2004
FaceBook  Twitter  

Altres