L'exposició de bonsais reunix una àmplia mostra d'exemplars autòctons

L'exposició de bonsais reunix una àmplia mostra d'exemplars autòctons

Enguany, l'exposició de bonsais no s'anava a celebrar. Les obres en el col·legi públic La Milotxa (on l'any passat es van arribar a reunir més de tres-cents exemplars) i la reducció de gastos prevista per a esta edició de les festes feien pensar que este seria un dels actes eliminats.

Però l'entrada del nou equip de govern, a partir del 19 de juliol, va suposar reprendre una sèrie de gestions de cara a poder portar avant la desena edició d'esta exposició i, finalment, el dissabte 28 i diumenge 29 d'agost, l'Espai Social La Barraca acollia una mostra de quaranta-dos exemplars aportats exclusivament pels membres del Club Bonsai Puçol.

''Volem que siguen unes festes de participació, per això hem treballat braç a braç amb les associacions per a poder posar en marxa algunes de les activitats que en principi s'havien suprimit, com la volta a peu o l'exposició de bonsais''. Amb estes paraules resumia el regidor de festes, Juan Claramunt, l'esforç realitzat perquè cap col·lectiu es quedara sense la seua aportació a les festes populars i patronals.

Un aspecte, la participació, en el que també va insistir l'alcalde, Juanma Busto, durant el seu discurs d'inauguració de l'exposició, en el que va tindre paraules d'elogi per als festers ''perquè a causa de les circumstàncies que ha sofrit este Ajuntament en l'últim mes han hagut de treballar molt més que en anys anteriors, una cosa que també hem hagut de realitzar els polítics, ja que hem passat les vacances en l'Ajuntament''.

A pesar de la pressa de temps i a les obres en La Milotxa, finalment s'ha aconseguit una mostra àmplia i molt cuidada, composta exclusivament per exemplars autòctons, una cosa que dóna major valor a la mostra, com confirma un dels socis més veterans del club, José Luis Gascó: ''no s'estan exhibint exemplars comprats ni d'importació, sinó una gran varietat d'exemplars de fulla perenne i, sobretot, fruiters, inclús amb els seus fruits de temporada. Este tipus d'exposició mostra que la labor que s'està duent a terme en el club està donant resultats''.

Resultats sí, encara que curiosament s'aprecia més la seua labor fora de la població. Bona prova d'això és que als cursos que s'impartixen cada setmana en la seu del club, situada en el mercat municipal, acudixen més alumnes dels pobles de la comarca que de Puçol, el que segons Gascó ''pot obeir a cert temor a posar-se a treballar amb bonsais, però és una afició sana i fàcil d'aprendre: jo mateix vaig començar amb un llibre i una revista,  pel que ningú no hi ha de témer acostar-se al mercat i observar les nostres classes''.

També el president del club, Julio Esteve (encara que tot el món li diu Julio ''el foyero''), insistix en el valor d'esta exposició d'exemplars autòctons, perquè ''sóc pare de festera i teníem molt d'interés a participar en les festes,  pel que cal agrair l'esforç realitzat per la corporació municipal i pels socis del club per a trobar un local per a una mostra de la que ens sentim orgullosos: no és nombrosa, però conté exemplars envejables de fruiters amb el seu fruits de temporada, una cosa molt molt difícil d'aconseguir''.

 

03 Setembre 2004
FaceBook  Twitter  

Altres