Escriuen els festers (8): un autèntic diluvi va posar fi a l'esperada cavalcada

Escriuen els festers (8): un autèntic diluvi va posar fi a l'esperada cavalcada

El divendres 3 es va celebrar la cavalcada... o, almenys, part d'ella. Des del principi ha sigut un acte que ha estat fet malbé. Enguany, des del mes de juliol ja sabíem l'absència de les falles que, per motius aliens als festers, van decidir no participar en la cavalcada.

Per això, vam decidir cridar la gent a la participació a este acte, perquè cobrarà la importància que mereix dins de les festes, ja que és un acte de participació popular, d'alegria i de convivència. Un deu per a tots aquells que van participar i que sapieu que, a pesar del que va passar a continuació, els festers sempre estarem agraïts per disfressar-vos i ajudar-nos que la cavalcada tinguera un nivell d'acord amb la importància de Puçol.

Agrupació de penyes, centre júnior Caminar, festers d'altres anys, els festers del 2005... es van ajuntar i van decidir continuar una única idea, muntar festa, i vaja que si ho van aconseguir! Per tot això, gràcies.

També agrair, de cor, els nostres pares la seua participació, ja que ells ens han proporcionat un somni que teníem des del principi de l'any, que no era un altre que fer una entrada de moros i cristians en la cavalcada, per a recuperar esta tradició que ja s'havia perdut. Gràcies a ells per tot, ja que ho han pagat del seua butxaca sense demanar-nos res a canvi, que sapieu que este fet ens ha arribat molt a dins.

Continuant amb la crònica, dir que la cavalcada es va truncar en l'avinguda de València, ja que es va posar a ploure fins al punt de caure pedra del grandària d'un glaçó de gel. Després de la desbandada general, no va haver-hi més remei que procedir a la suspensió d'este acte, encara que en l'actualitat s'estan realitzant conversacions perquè el dia 10 a la nit es puga fer esta cavalcada, ja que este poble se la mereix i els que hi van participar també.

Ja per a finalitzar, realitzar una curta crítica, a certes persones que pel que s'ha vist ens desitgen que fracassem en la realització d'estes festes i se'ns burlaven en els nostres nassos al finalitzar este acte. Doncs bé, que sàpien que continuarem treballant fins a l'extenuació  perquè estes festes continuen avant i siguen el millor que es puga, i dir-los també que ni la meteorologia ni ells aconseguiran que perdem la nostra il·lusió. Dir també que no direm cap nom, perquè no és el lloc, però entre estos individus, hi ha certes persones d'alta popularitat dins del poble. Senyors, recapacitem, esta festa no és només la nostra, és de tot el poble i per a ell s'ha confeccionat, i per tant si tot s'emprenya ens emprenyem tots, inclosos vostés. Res més.

Ja per a finalitzar, fer des d'ací una crida a tota la població perquè participe en la cavalcada que es va a programar per a un altre dia. Es despedixen els festers del 2004.

Un article dels festers 2004.

 

10 Setembre 2004
FaceBook  Twitter  

Altres