Escriuen els festers (11): l'entrada de la murta

Escriuen els festers (11): l'entrada de la murta

Enguany, l'Entrà de la Murta ha sigut un dels actes que més expectació havia alçat i és que com ja havíem repetit infinitat de vegades, és un dels actes que li donen sentit a la festa i s'havia d'engrandir i fer més important. Per això, enguany havíem intentat fer-la gran, i s'ha comptat amb la presència de l'escola de dansa anaven de nanos ballant, l'escola de tabal i dolçaina que acompanyava la Mare de Déu i, finalment, el cant d'estil que enguany era l'aposta que havíem fet, i que al final va resultar un èxit.

A principis d'any, havíem remenat altres opcions per a afegir a este acte com era la de portar una muixaranga o el que és quasi el mateix un grup de castellers, per a fer l'acte un poc més d'atractiu, però la coincidència de dates amb les festes d'Algemesí, ens van impedir portar-la. Va ser una pena, perquè haguera sigut una Entrà de la Murta memorable.

A les 19:30 hores començava l'acte en el magatzem de Rada, no sense abans comptar amb els problemes que generen els cavalls per a pujar les festeres de gropa. També es va poder comptar amb la participació dels festers del 2005 que van portar el carro de la murta per a tirar-la davant del carro de la imatge de la nostra patrona, els festers casats que anaven en dos carros de cavalls junt amb els de la tercera edat, l'agrupació de Sant Antoni que va posar algun carro més perquè este acte obtinguera importància. Gràcies a tots ells per la seua participació perquè han ajudat a fer que este acte obtinguera la importància que es mereix, esperem que es continue respectant i que se li continue donant eixa importància.

Ja finalment dir que per a l'ocasió s'havia guarnit el carro que portava a la imatge, amb un mantell de clavells blancs, i per a ja rematar este carruatge dir que comptem amb un tir de tres cavalls que van estirar el carro en tota l'entrada.

Ja avançant l'acte es va anar fent el recorregut, que hem de dir que s'havia fet una xicoteta modificació a què havia exposat en el llibre de festes, encara que al final no es puc completar perquè la meteorologia va començar a amenaçar i no volíem que succeïra el mateix que va ocórrer en la cavalcada, a més comptem amb el malestar d'un dels cavalls que va donar diversos senyals d'estirar d'ell la parella dels festers que anaven amb ell. Des d'ací demanar disculpes a totes aquelles persones que hagen pogut sentir-se ofeses per este canvi.

Ja per a concloure creiem que este acte ha sigut una de les grates sorpreses d'estes festes, esperem que es continue esta tradició perquè com bé diu el refrany, ''els costums són les arrels d'un poble'' i és per això que s'han de respectar i si es pot exalçar. Ja ens despedim els festers del 2004

Un article dels festers 2004.

 

25 Setembre 2004
FaceBook  Twitter  

Altres