El Club La Saeta organitza una exhibició d'aeromodelisme a Puçol

El Club La Saeta organitza una exhibició d'aeromodelisme a Puçol

Dins dels actes programats per al 9 d'Octubre, diumenge al matí es va organitzar, per primera vegada a Puçol, una exhibició d'aeromodelisme, amb la presència de trenta aeromodels i un grup d'helicòpters.

La iniciativa partix del club la Saeta, un club d'aeromodelisme amb molts anys de tradició a l'Horta Nord i el Camp de Morvedre. Nascut en el 1992, el club compta en l'actualitat amb uns cinquanta socis. El seu president és Francisco Granja, qui va destacar durant l'exhibició de Puçol ''la gran acollida dels veïns del poble, amb més de 250 assistents''.

I tot això a pesar que el vent, que superava 50 quilòmetres per hora, va deslluir gran part de l'exhibició realitzada en el poliesportiu municipal, sobretot perquè l'envergadura dels models presentats en general no sol superar els dos metres de longitud.

L'objectiu de l'exhibició era donar a conéixer el club, captar nous socis ''i demostrar als veïns que l'aeromodelisme no és un esport tan car com molts creuen, ja que amb tres-cents euros es pot obtindre un equip complet, compost per aeromodel, motor i emissora de ràdio''.

Ara, que el club compta amb socis de la població i ja és conegut entre els veïns de Puçol, s'està estudiant la possibilitat de crear unes instal·lacions fixes en el municipi, encara que això dependrà en gran manera de trobar un lloc adequat per a poder volar estos xicotets models, una cosa no tan fàcil d'aconseguir, ja que com a mínim el terreny de vol hauria de tindre uns mil metres quadrats completament allunyats.

''Prova d'esta complexitat'' -insistix el president- ''és que durant l'exhibició del dia 10 no van poder volar més de sis o set models, ja que el vent i la presència de les torres d'il·luminació en el poliesportiu dificultaven la labor dels pilots''.

Mentres s'estudia la possibilitat de traslladar la seu del club a Puçol, el president invita a tots els que desitgen fer-se socis a què visiten les instal·lacions actuals en la Marjal dels Moros, on a més hi ha una escola en què s'ensenya als nous socis tots els fonaments per a poder pilotar.

 

17 Octubre 2004
FaceBook  Twitter  

Altres