El passeig marítim de Puçol estarà finalitzat la pròxima primavera

El passeig marítim de Puçol estarà finalitzat la pròxima primavera

Durant els mesos d'estiu les obres del passeig marítim de Puçol van estar parades. Esta circumstància, unida a la situació que es va viure en l'Ajuntament -amb el canvi de govern municipal- va portar a alguns veïns a pensar que s'havien parat i que el descontrol propi de qualsevol gran obra s'anava a perpetuar durant el temps.

Res més lluny de la realitat. Les obres van estar aproximadament un mes i mig parades perquè així ho contemplava el Ministeri de Medi Ambient, que és el màxim responsable de la mateixa, pensant sobretot a molestar el menys possible els usuaris estiuencs de la platja. Una vegada passat este període, al començament de setembre, les obres es van reprendre i a penes un mes després el passeig en la zona sud ja comença a ser una realitat.

''Les obres van a bon ritme i, si es complix el termini previst, a l'abril o maig del 2005 el passeig marítim estarà finalitzat''. Amb la seua habitual tranquil·litat, Mariano Sanchis, regidor d'Urbanisme, intenta tranquil·litzar els veïns de la població, que este estiu han patit les incomoditats pròpies d'una actuació urbanística que costa 18 milions d'euros (si sumem la regeneració de la platja i el mateix passeig marítim). ''De fet, en estos moments només falta efectuar la reculada en algunes vivendes que ocupen part del domini públic i que s'inserixen dins de la línia que limita el passeig''.

La tranquil·litat és major quan s'observa que tota la zona sud del passeig ja està a punt per a ser pavimentada i en eixe moment s'iniciaran les obres en la zona nord de la platja.

''Precisament el paviment és un dels temes que hem intentat millorar'' -continua el regidor-, ''per això vam mantindre una reunió amb el Ministeri, que és qui paga l'obra, per a veure si es podia actualitzar el disseny, que és de fa quinze anys. Però és una cosa que de moment no es podrà realitzar, perquè a Madrid ens van contestar que els diners previstos per a executar tot el pla de regeneració de la platja, espigons i passeig marítim no admet actualitzacions pressupostàries''.

De moment, Aldesa construccions és l'encarregada de tindre finalitzats els 36.090 metres quadrats de passeig i els 3.633 metres quadrats d'accessos de vianants, i que componen l'obra adjudicada pel Ministeri de Medi Ambient per un muntant total de 4.412.000 euros.

Ha sigut un estiu difícil per als veïns de la platja i per als usuaris, que s'han vist obligats a realitzar desviacions importants i a conviure amb la maquinària pesada de les obres, per això Juanma Busto, l'alcalde, demana disculpes als veïns ''que han hagut de patir un estiu molt dur, sobretot els que tenen vivendes o negocis en primera línia de platja, però tot es veurà compensat el pròxim estiu, quan les obres estiguen finalitzades i la nostra platja siga de gran qualitat''.

Una platja de gran qualitat que, per a l'alcalde, es podria haver realitzat d'una altra forma ja que ''alguns continuem pensant que no era necessari tirar les casetes que hi havia en primera línia per a fer el passeig, però les coses van vindre donades així pel Ministeri i ens hem hagut de conformar''.

 

 

21 Octubre 2004
FaceBook  Twitter  

Altres