Un carril bici i noves xàrcies de comunicació entre les urbanitzacions i el nucli urbà

Un carril bici i noves xàrcies de comunicació entre les urbanitzacions i el nucli urbà

L'objectiu final és millorar les comunicacions entre els tres nuclis urbans de la població: les urbanitzacions, el nucli urbà i la platja. Serà una unió que millore el trànsit rodat però, sobretot, que facilite la circulació per mitjans alternatius, dissenyant un carril bici que, quan estiga finalitzat, travessarà tot el terme municipal de Puçol i unirà els tres nuclis.Com en tots els grans projectes urbanístics, el més difícil és començar, ja que és en estos passos inicials on cal assentar les bases del que serà eixe disseny innovador.

I precisament això és el que ja s'està fent en el Camí Mangraners, on han començat les obres per a ampliar la calçada, reduint l'angle de les revoltes: ''l'obra consistix en primer lloc a millorar el traçat d'una revolta massa tancada, per al que ha calgut traslladar els murs de contenció i, posteriorment, anivellar i asfaltar'', explica l'arquitecte tècnic municipal, Toni Sesé.

Però esta és només la part visible de la intervenció. Com l'objectiu és urbanitzar tot el Camí Mangraners, incloent el carril bici fins a les urbanitzacions, s'està aprofitant l'espai destinat a este carril per a incloure davall este una nova xàrcia de sanejament, telefonia, enllumenat públic i futurs servicis: ''es tracta d'estar preparats per al futur i, aprofitant que el carril bici discorre paral·lel a la carretera, dissenyar una nova xàrcia d'infraestructures de tota classe'', conclou l'arquitecte tècnic.

Per a dur a terme esta primera fase, l'Ajuntament ha comptat amb una subvenció de la Diputació Provincial de 57.000 euros. Durant l'any 2005 està previst continuar estes accions puntuals que milloren les connexions entre les urbanitzacions i el nucli urbà.

 

06 Gener 2005
FaceBook  Twitter  

Altres