Juan Ávila, balanç d'un any gloriós

Juan Ávila, balanç d'un any gloriós

Després de la seua prometedora trajectòria com a alumne avantatjat de l'Escola Taurina de València, el nom de Juan Ávila començava a sonar amb força al final de la temporada 2003, és per això que l'anunciat debut amb picadors previst per a les Falles de 2004 s'esperava amb gran interés per part de l'afició valenciana.

Els mesos anteriors a la seua participació en el cicle faller van ser intensos en la seua preparació, tant física com artística, ja que va recórrer gran part de la geografia taurina espanyola, prenent part en temptadors de ramaderies com ara Port de Sant Llorenç, El Pilar, Aldeanueva o Montalvo a Salamanca. També va visitar les andaluses Jandilla, Torrestrella, Germans Sampedro, Núñez del Cubillo o Lagunajanda, on una vaca de Salvador Domecq li va propinar una cornada prou seriosa, el que va significar el seu baptisme de sang.

En el transcurs d'un sopar homenatge organitzat per la seua penya taurina local, se li va fer entrega de dos vestits de torero i un preciós capot de passeig amb la imatge de la patrona de Puçol, la Verge al Peu de la Creu que prèviament havien sigut beneïts en un emotiu acte en l'església parroquial dels Sants Joans, la nit del 20 de febrer.

A causa dels luctuosos atemptats de l'11 de març, es van suspendre nombrosos actes i esdeveniments de tota índole, entre ells l'esperat debut de Juan amb els del ''castoreño''. També es va suspendre, esta vegada per la pluja, la correguda de jònecs que tenia contractada per a actuar en la plaça de bous de Múrcia.

El dia de la Mare de Déu dels Desemparats, amb jònecs de Luis Algarra, i amb Fernando Cruz i Morenito d'Aranda de companys de terna, es va produir per fi el debut amb cavalls de Juan Ávila, amb ovació en el primer i dos orelles en el segon.

El 6 de juny, en la plaça francesa de Captieux, amb jònecs de Salamanca de Sánchez Arjona i acompanyat per Salvador Cortes i Alejandro Zalavante, va tallar una orella al seu segon jònec, va ser ovacionat en el primer.

El 13 de juny, amb una correguda de jònecs de Guadaira i amb Javier Solis i Eduardo Gallo en el cartell, Juan Ávila va fer el seu debut en la Real Mestranza de Sevilla, se sentiren palmes en el primer i ovació en el segon.

El 17 de juny, dins del cicle de corregudes de jònecs ''València busca un torero'', Juan va saludar en el seu primer i va tallar una orella en què va tancar la plaça, davant de jònecs del ferro de Hierbabuena, propietat de Rocío Jurado i Ortega Cano, amb Carlos Baron i Miguel Ángel Perera com a companys de cartell.

El 19 de juny, dins del mateix cicle, Juan va tornar a assaborir les mels de l'èxit a l'eixir a coll per la porta gran del cós del carrer Xàtiva, després de tallar una orella a cada un dels dos bous del ferro d'Osborne, en una correguda en què va tindre com a companys a Gabriel Picazo i Juan Carlos Cubas.

El 3 de juliol, en la francesa Li Grand Du Roi, alternat amb Jonathan Vegrurese Ismael López, Juan va sentir aplaudiments en el seu primer i va pegar la volta a l'arena en el segon, en una correguda de jònecs concurs de ramaderies.

El 20 de juliol, en plena Fira De Juliol de València i davant de jònecs de la ramaderia charra de Port de Sant Llorenç, va tornar Juan a obrir la porta gran al tallar dos orelles en el seu primer i una en l'últim de la vesprada, alternant esta vegada amb amb dos torejadors de jònecs de dinastia com són El Capea i Ambel Posada.

12 Gener 2005
FaceBook  Twitter  

Altres