Vols que et conte un conte?

Vols que et conte un conte?

Fa molt, molt de temps, en un país qualsevol, els trobadores i els joglars es dedicaven a anar pels pobles reunint els veïns en les places, en els carrers, en els palaus, en els mercats, a vegades en locals tancats o entorn d'una foguera... i allí, amb les oïdes posades en les seues paraules, els assistents deixaven volar la imaginació i se submergien de ple en les històries narrades.

Eren altres temps i aquell era l'únic mitjà de contar històries divertides, misterioses, sorprenents, fantàstiques...

Hui les coses han canviat molt i tots tenim moltes possibilitats de contar, llegir i escoltar històries a través de molts mitjans: en el col·legi, en la ràdio, en la televisió, en el cine, en els llibres, en Internet...

Són tantes les fórmules que ens estem oblidant de la que va donar origen a tot: la paraula parlada, la reunió d'un grup d'espectadors que assistix entusiasmat a una narració ben contada.

Perquè esta tradició no es perda, la Biblioteca Municipal de Puçol ha posat en marxa una original iniciativa: durant tot el curs escolar organitzarà sessions on un expert contarà contes als assistents. La primera sessió serà el dijous 20 de gener, a les 17'30 hores, en la pròpia seu de la biblioteca, en la primera planta de la Casa de Cultura. Per a esta primera sessió l'invitat és Eduardo Chinchilla, amb l'espectacle Historias que cuentan.

''És una aposta conjunta de la regidoria de cultura i el Servici d'Assistència i Recursos Culturals (SARC) de la Diputació de València'' -explica Rosa García, la bibliotecària-. ''No sabem quina acollida tindrà esta primera sessió però, per descomptat, la nostra intenció és que estes sessions es repetisquen almenys una vegada al mes i que es convertisca en un motiu més per a animar a la lectura i per a acudir a la biblioteca''.

No hi ha limitació d'edat, ni de sexe, ni de cap tipus: només cal acostar-se a la Casa de Cultura disposats a contestar a una senzilla pregunta: quant de temps fa que no et conten una bona història?

 

15 Gener 2005
FaceBook  Twitter  

Altres