Puçol obté el subcampionat autonòmic d'enganxada de cavalls

Puçol obté el subcampionat autonòmic d'enganxada de cavalls

El 8 de gener, la població de Foios acollia el campionat autonòmic absolut d'enganxalls de cavalls, una prova organitzada pel Club d'Enganxalls Equus de Foios i patrocinada per la Federació d'Hípica de la Comunitat Valenciana.

Va ser precisament el president de la federació, Antonio Martínez Eleuterio, l'encarregat de fer l'entrega de premis segons l'acta del jurat, que va estar format per José A. Vázquez Villegas, Manuel Oliver Carbonell i Vicente Almenara Durá, actuant com a cap de pista Rafael Barrachina Corell.

''Van arribar a la fase final del campionat deu troncs, una llimonera i una quarta'' -explica Vicente Almenara, que a més de jutge nacional és president de l'Associació Sant Antoni de Puçol-, ''encara que estos dos últims van participar fora de concurs, ja que no tenien un mínim de cinc enganxades per grup''.

Després de comprovar-se que tots els finalistes tenien la seua llicència federativa en vigor, es va dur a terme la primera prova, consistent en la domadura, que ja va servir per a comprovar que un xicotet grup de participants es distanciava de la resta de competidors. A continuació, la prova de manejabilitat va permetre establir la classificació final, que va quedar encapçalada per Manuel Úbeda, de l'Eguassada Montenmedio. En segon lloc es va situar Juan Esteve Ribelles, de Puçol. El tercer premi va correspondre a Sebastián Sabater, de Burriana.

''Estem intentant portar esta prova per segona vegada a Puçol, ja que la nostra població va ser la pionera en este campionat, al celebrar-se per primera vegada a la Comunitat Valenciana en el Picaio'' -conclou Vicente Almenara-. ''No és una idea desgavellada, ja que no cal oblidar que Puçol compta en l'actualitat amb dos campions d'Espanya d'enganxades de cavalls''.

 

19 Gener 2005
FaceBook  Twitter  

Altres