El local d'assajos de l'Ampli, una solució per als grups de rock locals

El local d'assajos de l'Ampli, una solució per als grups de rock locals

Sis sales completament insonoritzades, un hall comú d'accés, serveis i una zona d'aparcaments. Estos són els elements que componen el local d'assajos de l'Ampli, un edifici d'aspecte molt auster, però que ve a cobrir una necessitat urgent entre els grups de rock de la població: disposar d'un espai adequat per a realitzar els seus assajos sense molestar els veïns de la població.

Per a comprovar l'estat de les obres i lligar els últims caps per a la seua inauguració, van visitar el local, situat al polígon industrial Campo Aníbal, dos representants de l'Ampli (Francisco Javier Climent i José Luis Pérez Aparicio), els dos tècnics de joventut de l'Ajuntament (Mavi Galcerá i José Luis Gómez) i el regidor de joventut (Salvador Claramunt).

''La veritat és que els materials que s'han utilitzat són bons, com l'aïllant del sostre, que és molt car''. Per a José Luis Pérez -a qui tots coneixen com 'El muerto'- el disseny s'ajusta a les seues necessitats i és d'agrair que l'Ajuntament haja tingut en compte en esta ocasió quin és el punt de vista dels jóvens rockers de la població. ''Ara, l'única cosa que necessitem és poder entrar a assajar com més prompte millor, perquè preparar els concerts ens està costant diners. En el meu cas, tenim llogada una nau particular a Almàssera i això ens costa 170 euros al mes''.

La satisfacció dels components de l'Ampli és comprensible si tenim en compte que ja va haver-hi un local d'assajos en l'Espai Social La Barraca, inaugurat en el 1999, però va ser tancat al poc de temps perquè creava molèsties als veïns de l'immoble.

''Allò va ser malgastar, perquè es va fer en contra de la voluntat dels veïns i del mateix Ampli'' -afirma Salvador Claramunt-. ''No es va tindre en compte les seues necessitats reals i, lògicament, el soroll molestava. Ara, a l'estar situat en el polígon, no hi ha veïns a qui emprenyar. A més, hem comptat amb els mateixos usuaris perquè la inversió municipal s'ajuste a les seues necessitats''.

I s'ajusta, per alguna cosa s'han invertit quasi 164.000 euros i s'ha comptat amb l'empresa Rens per a la seua finalització. Encara que sempre hi hi ha detalls millorables. Francisco Javier Climent, que preferix que li diguen 'El poll', insistix en el fet que el disseny és bo, però millorable: ''hi ha bases d'endolls en dos de les parets de cada sala d'assajos i hauria sigut millor posar en les quatre parets, però això és una cosa que es pot resoldre tirant cables''.

Xicotets detalls que s'intentaran esmenar alhora que es treballa en l'esplanada exterior, on falta finalitzar la zona d'aparcaments. D'altra banda, a principis de març pot estar finalitzada i entregada l'obra, encara que abans cal resoldre els tràmits burocràtics, ja que l'Ajuntament vol firmar un conveni amb els components de l'associació de músics Ampli en què queden lligats temes com els horaris d'ús, conservació del local, quines assegurances són necessàries, com s'organitza la neteja...

''La nostra intenció és tindre finalitzada la normativa en este primer trimestre de l'any i que ja puguen començar a utilitzar el local, perquè fa molt de temps que ho esperen'' -conclou el regidor de Joventut-. ''No obstant, prepararem un xicotet acte d'inauguració per a més avant, potser al maig, quan el bon temps acompanye per a organitzar una festa en l'esplanada exterior''.

 

22 Gener 2005
FaceBook  Twitter  

Altres