Tres cadets de Puçol encapçalen campionat provincial de judo

Tres cadets de Puçol encapçalen campionat provincial de judo

Roverlein Portella fa molt anys que entrena en el Gimnàs Olímpic de Puçol. Per les seues instal·lacions han passat moltes promeses, però algunes han acabat sent una realitat. El seu fill Rover és una bona mostra del que s'ha dit, perquè ha arribat a ser campió autonòmic aleví i campió d'Espanya infantil.

Però no està sol. Dos nous judokes s'han unit a Rover esta temporada en el campionat provincial de cadets: Adrián Madrid i Alejandro Moreno.

Rover, Adrián i Alejandro ja van véncer en les seues respectives categories en la fase prèvia (anomenada rànquing) per a poder optar a les quatre proves que consta el campionat provincial. Ara, després de disputar-se la segona jornada el passat 22 de gener, els tres es mantenen en el més alt de la seua categoria, a l'haver-hi guanyat per ippon tots els combats que han disputat fins al moment.

''És la primera vegada que tenim tres judokes en la categoria de cadets'' -explica satisfet el seu entrenador, Roverlein Portella-. ''Adrián en la de menys de 50 quilos, Rover en la de 55 i Alejandro en la de 81 quilos. Si vencen en la pròxima prova s'hauran proclamat automàticament campions provincials. Tot un rècord per a un sol club''.

I també un rècord per a una sola població, Puçol. Fins ara com havien aconseguit era de més un campionat i un subcampionat autonòmic: Adrián Madrid ja es va proclamar l'any passat subcampió en infantils, precisament després de Rover Portella. Enguany a penes un parell de quilos de pes els separa de categoria, d'ací l'interés del seu entrenador per vigilar el seu pes perquè no s'enfronten entre ells: ''si Adrián no supera els cinquanta quilos té moltes més possibilitats de proclamar-se campió, ja que no hauria d'enfrontar-se a Rover, qui fa molts anys que guanya les distintes competicions en què participa''.

El tercer és un novell, Alejandro Moreno, un jove que per primera vegada disputa la categoria i està obtenint uns resultats espectaculars. Per al seu entrenador, la clau estarà que sàpia combatre els nervis quan s'acoste a proves més exigents, ''perquè pot acusar la seua falta d'experiència en l'alta competició, encara que és un judoka que no deixa de sorprendre'ns cada dia que passa, per la seua gran progressió''.

 

05 Febrer 2005
FaceBook  Twitter  

Altres