Ignasi Soler: 'crear un episodi de Contrasts, una experiència molt enriquidora'

Ignasi Soler: 'crear un episodi de Contrasts, una experiència molt enriquidora'

Després d'un període de formació teoricopràctica en el llenguatge de la imatge, dut a terme durant novembre i desembre de l'any passat, els alumnes del Club d'Humanitats de l'Institut d'Ensenyança Secundària que participen en el taller de vídeo sobre la violència de gènere han dedicat el mes de gener a treballar els guions, polint detalls, millorant les seues històries i distribuint les funcions per a assumir tots els papers tècnics i artístics durant els rodatges dels nous episodis de la sèrie de televisió Contrasts, que es realitzaran durant el mes de febrer.

Ignasi Soler és un dels alumnes que està participant en la sèrie, és autor de la història original en què es basa l'Episodi 9 i ens conte en este article com està vivint l'experiència.

******

La veritat és que la idea de poder formar part de l'equip de producció d'una pel·lícula em resultava molt atraient. Tindríem a la nostra disposició tots els mitjans necessaris, incloent l'indispensable suport humà, i així aprendre tot l'imprescindible per a poder escriure, rodar i muntar un curtmetratge.

Tot va començar amb un concurs d'històries, en el qual jo no vaig arribar a participar pel fet que vaig presentar el meu relat massa tard. No obstant, la violència de gènere és un tema de gran actualitat del qual es podien dir moltes coses i es podia enfocar de formes molt diferents.

A pesar de no participar en el concurs, després de la lectura en el taller de vídeo de distints projectes, el meu va ser seleccionat. Des del meu punt de vista, com a autor d'una de les històries seleccionades, està sent una gran experiència. Una vegada escrit el text i elaborades algunes parts del treball, he anat adonant-me de les relacions que estem establint entre nosaltres, en molts casos sense ser conscients d'això: són molts detalls, alguns d'ells poden inclús paréixer insignificants, però tot ajuda a què cada escena funcione i la pel·lícula siga creïble. Este tipus de treball m'ha fet fixar-me en diferents aspectes de l'escriptura que abans no tenia en compte.

En un principi no pareixia que fórem capaços de portar avant la història d'una forma creïble, però després de treballar-la molt i ''ajustar-la'' entre tots, almenys ja s'assembla molt al que jo tenia e ment quan vaig escriure la història original.

I ja que parlem de la diferència entre l'inici del projecte i la fase actual, en la qual ja estem organitzant el pla de rodatge per a començar les gravacions durant la segona setmana de febrer, a l'inici tenia un poc de por per la faena que havia d'assumir dins del projecte. Però quan tots els membres del grup han anat introduint-se en la història, el treball s'ha anat repartint i això ha suposat que les responsabilitats que he d'assumir s'han anat alleugerint. Al principi tot em pareixia molt més difícil, ja que no tenia cap pràctica en alguns aspectes del treball.

Des del meu punt de vista puc assegurar que, hui per hui, està sent una experiència molt enriquidora i agradable, a pesar de l'enorme treball que està suposant.

Ignasi Soler Torró

Alumne de 2n de Batxillerat de l'IES Puçol

07 Febrer 2005
FaceBook  Twitter  

Altres