Les jornades taurines comencen amb una exposició d'Alex Galcerá

Les jornades taurines comencen amb una exposició d'Alex Galcerá

''És evident que els xiquets que naixen a Puçol porten un component genètic que els fa vincular-se al món taurí. Un component que prompte o tard aflora de distintes formes: associant-los a la plaça de bous, als corredors o a qualsevol manifestació artística. Alex pertany a este últim grup''.

En el seu discurs d'inauguració de l'exposició de pintures taurines, el regidor Mariano Sanchis sintetitzava la passió amb què Puçol viu el món taurí en tots els seus aspectes. Bon exemple d'això és este mes de febrer, fins fa a penes tres anys unes dates sense cap activitat taurina, però en l'actualitat convertit en el mes per excel·lència de les activitats culturals: del 3 al 6 l'Ajuntament, en col·laboració amb les distintes penyes, exposa en la fira taurina d'Elche de la Sierra; del 3 a l'11 se celebren les segones jornades taurines, amb xarrades, conferències, exposicions i l'entrega de premis als millors bous i comissions del passat any; finalment, a partir del 18 de febrer se celebra la setmana homenatge Juan Ávila, va por ustedes, en la qual també hi haurà una exposició, un concert de pasdobles, una taula d'experts i un sopar homenatge a qui amb tota seguretat el pròxim mes de març serà el primer torero de la història nascut a Puçol.

Davant de cent cinquanta assistents que omplien el pub Villa Charol, Fernando Ferrer Rallat, el president de la penya l'Afició, organitzadora d'estes jornades, presentava l'exposició de pintures d'Alex Galcerá i mostrava la seua satisfacció per l'ampli programa que enguany componen les segones jornades taurines, que es tancaran el dia 11 amb l'entrega de premis als millors de 2004: ''una elecció en què encara poden participar tots els aficionats que ho desitgen, votant als bous, ramaderies i el treball de les comissions de cada barri durant el passat any''.

Alex Galcerá és un jove estudiant de 4t de Belles Arts que ja havia exposat anteriorment en el local Ítaca, encara que esta és la seua primera mostra de treballs taurins. Com moltes vegades en la vida, la casualitat i el punt d'honor han sigut claus per a aconseguir tirar endavant esta mostra: ''vaig ensenyar un parell de quadros a Fernando Ferrer i este em va animar que muntara l'exposició per a ampliar la labor cultural de les jornades; així que m'he passat els últims dos mesos pintant bous''.

Amb el pinzell com referent i la figura del bou com a protagonista absolut, Alex presenta trenta quadros de distintes grandàries, tots ells sobre paper, excepte un llenç, i combinant distintes tècniques i estils: ''des de l'aquarel·la a l'oli passant per la tinta xinesa; la major part són figuratius, encara que també hi ha alguns abstractes''.

És, en definitiva, la demostració que els jóvens de Puçol porten el bou en la sang i prompte o tard acaba per aflorar. Ja ho deia Mariano Sanchis en el seu discurs inaugural: els xics de Puçol acaben acostant-se al bou d'una manera o d'una altra, ''d'ací que el nostre poble siga reconegut per afició taurina i per això l'Ajuntament estarà sempre al costat de tots els aficionats, perquè sou vosaltres els que feu possible la festa''.

 

08 Febrer 2005
FaceBook  Twitter  

Altres