El colom i la Cococrila Cocopau protagonistes del Dia de la Pau en l'institut

El colom i la Cococrila Cocopau protagonistes del Dia de la Pau en l'institut

L'Institut d'Ensenyança Secundària va celebrar el 31 de gener, Dia de la Pau, amb dos activitats de tipus artístic: una mostra d'art urbà i una representació teatral.

Un colom de la pau, construït amb pedres i graveta sobre fons de plàstic, presidix des del passat 31 de gener un dels patis de l'institut. És l'aportació realitzada per José Luis García Nadal i els alumnes del PACG (Programa d'Actuació Curricular en Grup) no sols a una celebració puntual sinó també a l'aspecte quotidià de l'institut.

D'una altra banda, Cocodrila Cocopau, una història foradada és una aposta per la lectura, per la pau i pel paper de la dona en el món. Part del llibre homònim escrit per Jordi García, professor del mòdul formatiu de l'IES, a partir de la seua experiència com a educador de jóvens que volen dedicar-se a l'ensenyança en l'escola infantil, amb xiquets de 0 a 3 anys.

''Em preocupa el món en què vivim i la meua militància se centra a construir nous itineraris amb els alumnes amb els que treballe'' -explica Jordi García-. ''En concret este conte va sorgir del treball en l'escola, amb motiu del Dia de la Pau. He madurat la primera proposta i l'he reelaborada fins a concretar-la en un llibre creat en equip on el text i les il·lustracions tenen una importància semblant''.

Prenent com a punt de partida la seua preocupació quasi obsessiva pels conflictes bèl·lics i per tot allò que genera, Jordi planteja en el seu llibre una reflexió sobre la pau i el paper de la dona en el món, tot això acompanyat amb unes brillants il·lustracions de César Barceló. Per a presentar el missatge del llibre, un grup d'alumnes del mòdul formatiu van realitzar una dramatització el dia 31 en la sala d'audiovisuals de l'institut, a la qual van assistir alumnes de primer cicle de l'ESO i del PACG.

''No és la primera vegada que es representa esta dramatització'' -conclou l'autor-, ''ja que s'ha exhibit a Carlet, Torrent, L'Eliana, Llíria, Banyeres, el col·legi Jaume I de Puçol i la biblioteca municipal de València. El que pretenem amb este xicotet joc escènic és traslladar el missatge del llibre a una experiència directa, que els espectadors siguen conscients de tots els forats que generen les guerres en el nostre món''.

 

09 Febrer 2005
FaceBook  Twitter  

Altres