T'agrada llegir? I encara no eres membre del Club de Lectura?

T'agrada llegir? I encara no eres membre del Club de Lectura?

Va començar com una idea per a intercanviar opinions entre amants de la literatura. Després de nou sessions realitzades, tots els que han participat en alguna d'elles reconeixen que és una forma atractiva de passar-ho bé llegint. El pròxim 25 de febrer se celebrarà la desena trobada del Club de Lectura... i tots aquells els que vullgueu participar només heu de complir dos requisits: haver llegit La sonrisa etrusca de José Luis Sampedro i acostar-vos a la biblioteca municipal a les huit de la vesprada amb ganes de conéixer gent i viure experiències noves.

Rosa García, la bibliotecària de Puçol, té molt clar que en la seua professió no n'hi ha prou amb assumir que la lectura és important i esperar que els jóvens i adults s'acosten sense més a buscar llibres: ''hem d'adaptar-nos als nous temps, perquè hui en dia es llig molt en mitjans no tradicionals com els llibres, sinó en revistes, publicitat, Internet... per això ens hem adherit a la Xarxa de Lectura Pública Valenciana, el que ens permet estar en contacte amb la resta de biblioteques i, al mateix temps, utilitzar les noves tecnologies informàtiques, tant per a la busca d'informació com per a ampliar les fórmules de lectura''.

Però no sols de les noves tecnologies viu hui en dia una biblioteca, també queda el plaer per la lectura d'un bon llibre, simplement i planera. És per això que l'any passat va posar en marxa el Club de Lectura: una vegada al mes, un grup d'amants de la literatura es reunixen per a discutir sobre una obra; és una reunió tranquil·la, relaxada, oberta a tots, en la que el més important és disfrutar novament d'eixe llibre, encara que en esta ocasió per mitjà del sa debat amb altres lectors.

''La mitjana és d'uns deu a quinze assistents, la major part de trenta a quaranta anys'' -continua Rosa-. ''Des de la biblioteca marquem quin llibre serà comentat i cada un ha de comprar-se'l, perquè no tenim pressupost i perquè l'exemplar que solem tindre en la biblioteca a penes el poden reservar un parell de persones durant el mes''.

Per a moderar els debats s'acosta a la població Ximo Cruz, professor de literatura de l'institut Lluís Vives de València, qui també té clar que mantindre esta oferta ja és tot un èxit, ''encara que esperem complementar-la amb altres activitats, com visites, intercanvis amb altres clubs de lectura... sempre tenint en compte nostres límits''.

Uns límits que hui per hui estan molt clars: la falta de pressupost per a potenciar l'activitat per altres vies (per exemple, tenint molts exemplars per a prestar del llibre triat) i la falta de temps que patim en l'actualitat per a dedicar-nos a xicotetes passions tan agradables i econòmiques com llegir un bon llibre.

''En qualsevol cas'' -conclou la bibliotecària- ''no tenim intenció de formar una associació oficial ni res per l'estil. El el nostre, de moment, és una cosa molt més senzilla: animar a la lectura i al debat''.

 

20 Febrer 2005
FaceBook  Twitter  

Altres