Cristina García es proclama campiona provincial juvenil de karate

Cristina García es proclama campiona provincial juvenil de karate

Palau d'esports de Puçol. Dissabte, 5 de febrer. Sessió matinal: alevins, infantils i juvenils competixen en les modalitats de katas i kumite pel campionat provincial de karate. Sessió vespertina: les modalitats es repetixen, encara que esta vegada en el campionat senior. En total, més de tres-cents karatekas pertanyents a vint-i-huit clubs de la província se citen al llarg de la jornada.

Pepe Claramunt és l'organitzador del campionat, patrocinat per la Federació Valenciana de Karate amb la col·laboració de l'Ajuntament de Puçol. És un home acostumat a moure's en el món de l'alta competició, no en va ha sigut seleccionador autonòmic de katas durant molts anys i alguns dels seus alumnes del gimnàs Kodama han arribat al màxim alt del pòdium inclús a nivell nacional.

''Cal distingir entre katas i kumite, perquè són dos modalitats molt distintes'' -puntualitza Pepe-. ''En katas no hi ha oponent, sinó que només es té en compte la forma en què s'estructuren els moviments que simulen defensa i atac: han de dissenyar les formes, res més. Al contrari, en kumite hi ha combat, hi ha oponent, encara que tampoc es colpeja, només es marca el colp''.

Dos modalitats molt distintes però no incompatibles, com prova Cristina García Soriano, una jove de Puçol que s'ha proclamat campiona juvenil de katas i subcampiona de kumite. Junt amb ella, altres dos karatekas del Kodama de Puçol van accedir el 5 de febrer al pòdium provincial: Inma Peris va aconseguir el subcampionat infantil de katas i Raquel Peris va fer el propi en kumite, encara que esta última ho tenia molt difícil ja que a pesar de la seua gran actuació no va tindre opció en la final, on es va imposar Patricia López Falcó, l'actual campiona d'Europa.

Totes elles tornaran a veure's les cares el 26 de febrer, en el campionat autonòmic. ''I com tenen un nivell molt alt'' -conclou Pepe Claramunt-, ''confiem que es classifiquen en les primeres posicions per a acudir al campionat d'Espanya, del que se celebraran dos modalitats: el 23 i 24 d'abril a Toledo el nacional infantil, i el 2 i 3 d'abril a Pamplona el nacional senior''.

 

17 Febrer 2005
FaceBook  Twitter  

Altres