'Juan Àvila, va per vostés': Puçol homenatja el seu torero

'Juan Àvila, va per vostés': Puçol homenatja el seu torero

Després d'anys d'intens treball, després de dos temporades triomfals com a joneguer, després de la bona gestió realitzada pel seu apoderat, Luciano Núñez, i després de la il·lusió acumulada per tot un poble, tot està preparat perquè la fira de falles siga el marc en què Juan Àvila prenga l'alternativa i, per fi, Puçol tinga un torero.

Per tot això, la penya taurina Juan Àvila i l'Ajuntament han organitzat una setmana homenatge del 18 al 25 de febrer, com a recordatori de tot el que ja s'ha realitzat i com a suport per a tant que ha de vindre.

Els actes comencen el divendres 18, a les 20 hores, amb la inauguració de l'exposició Juan Àvila, va per vostés, formada per fotografies, panells informatius, un vídeo i una pàgina web en l'Espai Social La Barraca. Amb tota la documentació exhibida es dóna un repàs a la trajectòria vital d'este jove de Puçol: els seus primers contactes amb els bous al carrer, el seu pas per l'escola de tauromàquia de València, les seues primeres corregudes de jònecs i la seua triomfal trajectòria en les arenes de Madrid, Sevilla i València durant el passat any. L'exposició romandrà oberta fins al 25 de febrer.

El mateix dia 18, a les 21 hores, en el saló d'actes de la Casa de Cultura, el Centre Musical i Instructiu Santa Cecília oferix un concert de pasdobles taurins en què s'estrena el pasdoble homenatge a Juan Àvila compost pel mateix director del centre, Juan Gonzalo Gómez Deval. L'acte inclou la projecció d'imatges en vídeo per a acompanyar les peces musicals, gentilesa de l'Emissora Municipal de Televisió de Puçol.

Finalitzat el concert, el saló Els Menjars serà l'escenari del sopar-gala homenatge al torero, amb assistència de tots aquells amics, aficionats i veïns que prèviament hagen retirat el tiquet corresponent en la seu de la penya, situada en el Bar El Chichi. Este acte també comptarà amb projeccions en vídeo i les paraules de l'homenatjat.

Finalment, el divendres 25, una xarrada-col·loqui amb experts taurins en què es farà un repàs a la trajectòria vital de Juan Àvila, també en l'Espai Social La Barraca.

Juan Sebastiá, el coordinador de totes les activitats, assegura que ''està sent un treball molt dur arribar a temps, però és l'únic torero que ha tingut Puçol en la seua història i és en este moment quan necessita el suport del seu poble, perquè li falta un xicoteta espenta per a pegar el salt definitiu''.

Per la seua banda, el regidor de festejos taurins, Juan Claramunt, insistix en el fet que l'Ajuntament sempre estarà al costat dels seus veïns, donants suport a les iniciatives que permeten portar el nom de Puçol a totes parts ''encara que això supose un treball extra dels nostres tècnics, ja que hem convertit el mes de febrer en el mes taurí per excel·lència: la primera setmana vam estar en la fira taurina d'Elche de la Sierra, en un estand que va tindre una gran acollida, la segona setmana celebrem les jornades taurines i ara, en la tercera setmana, comencen els actes d'homenatge a Juan Àvila''.

 

18 Febrer 2005
FaceBook  Twitter  

Altres