Juan Claramunt: 'estar en la fira d'Elche és un reconeixement a les nostres tradicions'

Juan Claramunt: 'estar en la fira d'Elche és un reconeixement a les nostres tradicions'

Probablement el regidor de la nova corporació que menys temps va tindre per a ''adaptar-se'' al seu càrrec ha sigut Juan Claramunt: després d'accedir a la regidoria de festes i festejos taurins el 19 de juliol, a penes va tindre una setmana de ''aprenentatge'' ja que es va veure immers en les celebracions d'Hostalets, alhora que preparava les festes populars i patronals de setembre.

Però si en aquells moments era la novetat el que podia inquietar-lo, ara és la quantitat. Durant el mes de febrer s'han ajuntat enguany tres activitats vinculades al món del bou: la fira taurina d'Elche de la Sierra, les segones jornades taurines i l'exposició de Juan Àvila. En esta primera conversació donem un repàs al primer dels actes.

******

-Com va sorgir la possibilitat d'acudir a la fira taurina d'Elx?

-Va ser una invitació de l'Ajuntament d'esta població d'Albacete. Ells volien que estigueren els pobles amb més tradició en el camp dels festejos taurins i el fet que ens inclogueren entre els elegits és ja una satisfacció i un reconeixement a les nostres tradicions.

-Però començar un dijous potser reste públic a un acte així.

-En absolut. El dia 3 de febrer van passar per la fira més de dos mil persones, entre elles molts aficionats de Puçol. Com que era entrada gratuïta, molts van tornar a acostar-se en dies successius, per a disfrutar dels distints tancaments programats i després pegar una volta pels estands. A això contribuïx que hi ha molts veïns de Puçol amb família a Elche.

-Hi havia molts ajuntaments que tingueren un estand?

-De la Comunitat Valenciana a més de Puçol només estaven Vall d'Uxó i Quartell. D'altres autonomies caldria destacar la presència de Beas del Segura, Brihuega i, sobretot, San Sebastián de los Reyes que tenia un disseny molt brillant i supose que molt costós... encara que l'amortitzen acudint a distintes fires i trobades.

-Quins altres actes va haver-hi?

-A més de l'exposició, els bous en el carrer i dels tancaments organitzats durant tres dies, es va celebrar una taula redona en què es va projectar un vídeo de Cuellar, i vam estar debatent sobre l'organització de festejos populars els representants de Paterna del Madera, Elche de la Sierra i Puçol. Per cert, el moderador va ser Alberto de Jesús, el que dóna una idea de l'afecte i admiració que senten per nosaltres en aquelles terres.

-De l'estand municipal què va ser el que més va cridar l'atenció?

-D'entrada eixe gran bou i el piló que era el lloc favorit dels visitants per a fer-se fotos. També els elements per a fer les embolades, una cosa que allí es coneix menys i molts es van emportar el calendari de les festes taurines locals, potser amb l'ànim d'acostar-se enguany en alguna ocasió a Puçol. De totes maneres, si parlem d'obsequis, el més atractiu era eixe bou adhesiu que regalem en l'estand.

-Eixe que va estar a punt de no arribar a temps per a la fira.

-Va ser costós el disseny i tindre'l imprés a temps, però ha valgut la pena. Hi havia prou a pegar una volta per Elx per a veure que molts vehicles ja el portaven enganxat... és una gran publicitat per als festejos taurins de Puçol.

21 Febrer 2005
FaceBook  Twitter  

Altres