Els trenta becaris del Caxton College disfruten de l'anglés, la piscina, la cuina, els esports...

Els trenta becaris del Caxton College disfruten de l'anglés, la piscina, la cuina, els esports...

 

Els becaris del mes de juliol.

 

Per octau any consecutiu, trenta alumnes dels col·legis públics de Puçol disfruten d'una beca d'un mes en el prestigiós centre Caxton College, durant la qual no sols perfeccionen l'idioma, sinó que disfruten de multitud d'activitats en les instal·lacions del centre: esports, cuina, tallers...

Empar Gil no és una directora a l'ús. Va començar amb el Caxton posant ella mateixa els cartells publicitaris en els forns dels voltants, per a anunciar uns cursos d'estiu, farà uns dèsset anys. Des de llavors, i gràcies al suport familiar, el centre educatiu ha anat creixent, fins a convertir-se en un dels més prestigiosos de la Comunitat Valenciana.

''Però això no ha de fer-nos oblidar els nostres orígens i, sobretot, el poble en què estem enclavats'' -afirma amb absoluta convicció Amparo-. ''Sempre hem pensat que la col·laboració i l'ajuda no ha de reservar-se únicament per als projectes del tercer món, sinó que eixe esforç molt bé el podem orientar cap als nostres propis veïns''.

I com a Amparo no és amant de les grans paraules, sinó dels xicotets actes, dit i fet. A través de l'Àrea de Benestar Social, cada estiu se seleccionen els quinze alumnes que ''estiuegen'' en el Caxton College al juliol i altres tants a l'agost. A més, per a completar l'oferta, durant els mesos del curs acadèmic, de setembre a juny, altres quinze becaris acudixen gratuïtament a les classes dels dissabtes al matí. En definitiva: quaranta-cinc becaris de Puçol cada any passen gratuïtament pels cursos i instal·lacions del col·legi britànic.

Els cursos d'estiu del Caxton són una bona oportunitat per a perfeccionar l'idioma, com ho demostren els 784 alumnes que durant la segona quinzena de juliol estan matriculats. Així ho han comprés també els 64 xics i xiques de 1r a 5t de Primària, entre 7 i 11 anys, que enguany han presentat la seua sol·licitud a les beques, encara que només 30 han pogut disfrutar finalment d'ella: ''el curs d'anglés són seixanta hores intensives, però ho vam combinar amb esports, cuina, teatre... A més, obligatòriament han de canviar d'activitat cada setmana, per a evitar que s'apunten només al que més els agrada que, en principi, sol ser l'esport... encara que cada vegada pren un auge major el taller de cuina, que els encanta a tots''.

El que no els encanta tant, d'entrada, és enfrontar-se a unes classes en què únicament es parla en anglés i, per si no fóra poc, amb professors natius. Afortunadament per als xics, en els altres tallers el que més valora el centre és que els monitors siguen especialitzats, d'ací que en estes activitats també es pot utilitzar el castellà, una cosa que els alumnes agraïxen perquè els permet centrar-se en els tallers sense caldre estar contínuament ''traduint'' les instruccions.

 

Alumnes, professors i el regidor.

28 Juliol 2003
FaceBook  Twitter  

Altres