Campionats de truc i futbol 7, dos aportacions de la falla Hostalets a les festes

Campionats de truc i futbol 7, dos aportacions de la falla Hostalets a les festes

Quasi de forma involuntària, l'1 de setembre va acabar convertint-se en el dia de la ''recuperació de tradicions'' dins de les festes populars i patronals, gràcies a dos actes nous en la programació. Si a la nit era el rock valencià el protagonista, a la vesprada se celebrava la final del campionat de truc, un esdeveniment organitzat per la falla Hostalets dins de les activitats del seu 25 aniversari.

El de truc va ser un torneig atípic, ja que la major part de les partides entre les trenta-dos parelles participants es van celebrar a partir del mes de juny, quedant per a l'1 de setembre els enfrontaments finals per al tercer i quart lloc, en el que es van imposar Tomás Torres i Vicente Soriano a Carlos Chulvi i Rafael Macario, i, per descomptat, la gran final, en la que Manuel Miguel i Juan Sancho, dos veterans en estos combats, no van necessitar molt de temps per a derrotar els seus jóvens contrincants, Iván Esteve i Amadeo Boria.

''Ens han donat una palissa'' -reconeixia Iván Esteve-. ''Però és que hi ha dies en què no t'arriba ni una carta bona. De totes maneres, l'important era participar i disfrutar d'esta gran idea, perquè en el poble hi ha molta gent que juga al truc i el nivell ha sigut alt. Per tot això, crec que hem d'agrair a la falla Hostalets el seu gran esforç organitzatiu''.

En semblants termes es manifestaven els dos guanyadors d'este primer trofeu. Manuel Miguel destacava el gran ambient regnant durant tot el campionat, ''i la final ha sigut de categoria, perquè ells són molt bons, encara que ens han tocat millors cartes i contra això no hi ha res a fer''.

Juan Sancho, el seu company, destacava la iniciativa per la gran tradició de jugadors de truc que hi ha a Puçol: ''és un joc molt valencià i nosaltres, que ja som més veterans, hem tingut molt fàcil arribar a la final, on la sort de les cartes ens ha afavorit''.

Però el truc no és l'única aportació de la falla Hostalets a estes festes: el dissabte 3 de setembre se celebra el primer torneig de futbol 7 aleví, en el que participaran els tres equips de més nivell de la Comunitat Valenciana (Vila-real, Llevant i València), junt amb els pobles de l'entorn (Rafelbunyol, Massamagrell, El Puig, Museros i Puçol). Tot això gràcies a l'esforç d'un grup dirigit per Dani Marcos, el responsable de festejos de la falla, que no sols és molt aficionat al futbol, sinó també cunyat del mític jugador valencianista Paco Camarasa, el que ha facilitat els contactes per a la presència de tants clubs de primer orde.

''Ha sigut sobretot un gran treball de coordinació, que demostra una vegada més que Hostalets no és només una falla, sinó un grup humà que treballa tot l'any'' -explica amb satisfacció el seu president, Antonio Ballesteros-. ''A més, si bé el truc ha suposat un xicotet desembossament en trofeus i camisetes, els quatre mil euros que costa organitzar el torneig de futbol 7 han eixit íntegrament dels patrocinadors, la qual cosa demostra que amb treball i organització es poden trobar esponsors per a quasi totes les activitats de participació ciutadana''.

Per al que no va haver-hi problemes de participació va ser per a l'entrega de premis. A més del president, en l'acte va estar present Inma Almela (fallera major), Salvador Claramunt (regidor de cultura), Mariano Sanchis (regidor d'urbanisme), Juan Claramunt (regidor de festes) i Juan Manuel Busto (alcalde),  que van ser els encarregats de repartir els distints trofeus i els records per la participació en este primer torneig.

És el primer, però no serà l'últim, com va reconéixer Antonio Ballesteros en les seues paraules finals, quan va anunciar que ''en el 2006 esperem que el truc pas

06 Setembre 2005
FaceBook  Twitter  

Altres