Escriuen els festers (1): la romeria al Cabeçol

Escriuen els festers (1): la romeria al Cabeçol

Com cada any, la pàgina web municipal es convertix durant les festes en un vehicle perquè els grans protagonistes en estes dates, els festers, expliquen les seues vivències i el seu punt de vista sobre els actes en què tenen una participació més activa. Comencem esta sèrie de col·laboracions literàries amb la romeria al Cabeçol, acte que cada any marca l'inici de la programació festiva.

*****

Diumenge passat 28 d'agost es va celebrar la ja tradicional romeria al Cabeçol dels veïns de Puçol. L'assistència a l'acte va ser molt nombrosa per part de xiquets, jóvens, adults i majors.

Es van concentrar a les 7 del matí en l'església dels Sants Joans i, des d'allí, a peu van realitzar la romeria fins a la muntanyeta del Cabeçol, on es va realitzar una missa a les 8 del matí.

Com ja és tradicional, abans de dur a terme la missa es va realitzar la imposició de mocadors als xiquets nascuts l'any anterior.

La presència dels festers jóvens va donar en l'acte litúrgic una mostra de la col·laboració i la devoció que existix en la població de Puçol a la Mare de Déu al Peu de la Creu.

L'acte litúrgic va ser dut a terme pel rector de l'església dels Sants Joans, El senyor Antonio Ferrando, el qual, en el seu primer any en el poble de Puçol, va trobar d'allò més bonic la missa que es va realitzar en la mateixa cima de la muntanyeta del Cabeçol.

Per a finalitzar, cal destacar el bon temps en què es va dur a terme l'eucaristia, una cosa que esperem que es mantinga durant totes les festes patronals i populars que estem vivint amb tanta intensitat.

Un article dels festers 2005.

 

09 Setembre 2005
FaceBook  Twitter  

Altres