Després de les reformes de l'estiu, la piscina municipal podrà acollir fins a 800 alumnes de natació

Després de les reformes de l'estiu, la piscina municipal podrà acollir fins a 800 alumnes de natació

La piscina municipal de Puçol està patint una profunda remodelació dels mitjans tècnics per al manteniment de l'aigua i l'aire en l'interior de la coberta d'hivern. Això redundarà de forma immediata en un benefici de cara als usuaris, ja que a partir del 3 d'octubre podran matricular-se fins a huit-cents alumnes en els distints cursos de natació.

Encara que inicialment va ser concebuda com a piscina d'estiu, des de mitjans de 1999 la piscina municipal està preparada amb una coberta telescòpica que permet la seua utilització durant tot l'any. No obstant, algunes deficiències detectades en la seua construcció, unides al deteriorament produït per l'ús continuat han fet necessàries una sèrie de millores que s'han escomés aprofitant l'estiu, quan certs servicis no són necessaris.

''Concretament, hem substituït el filtre de l'aigua per un molt més modern i amb una capacitat de filtrat molt superior al contingut total de la piscina'' -explica el regidor d'esports, Salvador Claramunt-. ''Al mateix temps, aprofitant que a l'estiu no cal el climatitzador, també s'està instal·lant un nou, més potent i que estarà situat més prop de la piscina, el que redunda en una major eficàcia a l'hora de calfar tant l'aigua com l'aire i, per tant, reduirem el consum d'energia''.

Al filtre i el climatitzador s'unix també la creació d'un magatzem on depositar els materials de temporada, així com els productes químics necessaris per al manteniment de l'aigua. Tot això ha suposat una inversió de 132.000 euros que han eixit del capítol d'inversions del propi Ajuntament.

Per a no afectar en cap moment als usuaris, es va aprofitar que el 31 de maig es va tancar la piscina d'hivern i no es va obrir fins al 15 de juny la d'estiu per a realitzar el canvi del climatitzador. Ara, després del parèntesi de l'estiu, s'està aprofitant el mes de setembre, tradicionalment reservat a xicotetes reparacions i els ajustos necessaris per al servei d'hivern, per a canviar el filtre i finalitzar les obres del magatzem.

L'objectiu és que el dilluns 3 d'octubre, quan comencen els cursos de natació, totes les obres hagen finalitzat sense alterar en cap moment el servei.

''Estes millores en el control de l'aigua i de l'aire eren necessàries perquè el nombre de cursetistes creix cada any'' -continua el regidor-. ''De fet, l'any passat teníem 625 alumnes, de 3 a 90 anys, i enguany podrem absorbir fins a 800 alumnes, gràcies a l'aprofitament simultani de quatre carrers per als cursos de natació, deixant sempre dos carrers per al bany lliure''.

A més de la nova infraestructura tècnica, per a poder fer front a la demanda de cursos de natació ha sigut necessari contractar enguany sis monitors, que impartiran classes de dilluns a dissabte al llarg de tot el dia.

Així mateix, per a evitar les aglomeracions i les cues a l'hora d'inscriure's, el Poliesportiu Municipal va posar en marxa a finals del curs passat un innovador sistema d'inscripcions, per mitjà del qual els alumnes que ja estaven inscrits en alguna modalitat esportiva podien prorrogar automàticament la seua assistència al nou curs i al setembre només han hagut de realitzar la inscripció els nous alumnes. Un mètode de què Salvador Claramunt se sent molt orgullós: ''és un exemple de bona gestió. Fa anys es produïen cues tremendes, que arribaven fins i tot que un bon nombre de veïns passara la nit anterior en el carrer, esperant. Ara, tant els que ja són alumnes de les escoles esportives municipals com els que volen ser nous socis, tenen molt fàcil la tramitació i sense cap tipus d'incomoditat''.

 

16 Setembre 2005
FaceBook  Twitter  

Altres