Enrique Moreno guanya el trofeu de festes de billar de carambola

Enrique Moreno guanya el trofeu de festes de billar de carambola

Dins de la programació esportiva de les festes populars i patronals, de l'1 al 3 de setembre es va celebrar en el Sindicat Agrícola el XIII Trofeu Vila de Puçol de billar a tres bandes, que va comptar amb una participació de més d'una trentena de billaristes i en el qual va acabar imposant-se Enrique Moreno, per una única carambola.

Fa uns quaranta anys, en l'Avinguda València de Puçol, els Recreatius Amador eren una de les poques distraccions de la població, allí, a més dels coneguts futbolins, hi havia diverses taules de billar. Així va nàixer l'afició per este esport en un bon nombre de jóvens de l'època que hui, ja madurets, continuen disfrutant de la seua afició d'una forma més professional a través dels dos clubs de billar que hi ha en la població.

Jesús Rojas, president del club de billar Sindicat Agrícola, era un d'aquells jóvens que hui, en companyia d'altres trenta-cinc jugadors, disfruta habitualment d'unes partides, encara que tampoc es nega a la competició quan esta sorgix.

''Vam estar un any en la Lliga Nacional, però era esgotador, perquè havíem d'alçar-nos de bon matí per a anar a competir a llocs com Barcelona'' -recorda Jesús-. ''Ara, en la lliga provincial, és més tranquil. A més, tenim un segon equip que també competix, en segona provincial,  pel que habitualment hi ha uns vint socis del club jugant per distintes poblacions''.

Vint socis del club al qual s'unixen altres tants del club billar Puçol per a disputar junts el torneig de festes, que enguany s'ha celebrat en les tres taules del sindicat, un local que reunix excel·lents condicions per a la pràctica d'este esport, ''encara que si poguérem incloure quatre taules tindríem un dels millors locals de la província, ja que amb quatre partides simultànies acabaríem molt abans; però és una cosa que a València només té l'Ateneu Mercantil, ja que cada taula com les nostres, que són de la marca Rufes, està en una miqueta més de sis mil euros''.

Una xifra difícil d'amortitzar encara que per il·lusió no serà: des que es fundara el club, fa ara quinze anys, els billaristes del sindicat han vist com creixia la seu, el nombre de socis i també la presència dels més jóvens, perquè funcionen com una escola oberta a tots, ''nosaltres posem els tacs, les taquilles, les taules, el local... el que volem és que la gent jove s'acoste per a ensenyar-los, perquè és un bell esport que no ha de perdre's'', conclou el president.

De moment la seua continuïtat està garantida, tant pel nombre de participants com pel nivell exhibit en esta tretzena edició del torneig Vila de Puçol, que va tindre com a semifinalistes Salvador Ferrer enfront de Miguel Ángel Martí i Enrique Moreno enfront de J. J. Sanchis. Enfrontaments molt igualats que van servir d'escalfament per a la gran final, celebrada el dissabte 3 de setembre a la vesprada, i on Salvador Ferrer va estar a punt d'empatar la partida en l'última jugada, però li va faltar una sola carambola. El resultat final, 33-32 per a Enrique Moreno, dóna idea de com va estar de disputada la partida.

El regidor Mariano Sanchis, que també va participar en el torneig i va arribar fins a octaus, va ser l'encarregat d'entregar els premis en un acte que també dóna idea del bon ambient que presidix en estos moments el món del billar a Puçol: un sopar i una festa en què el director esportiu del club de billar organitzador, Julián Abril, va analitzar algunes de les jugades més significatives... i és que estos jovenets que fa quaranta anys aprenien a amar el billar en els recreatius de l'avinguda, continuen vivint este esport amb ulls d'estudiant, intentant aprendre cada dia una cosa nou.

 

18 Setembre 2005
FaceBook  Twitter  

Altres