L'orquestra Primera Plana debuta a Puçol amb la nit de disfresses

L'orquestra Primera Plana debuta a Puçol amb la nit de disfresses

Una orquestra juvenil, festera, que donara marxa a tot tipus de públics la nit del divendres 2 de setembre, després de la cavalcada i l'entrega de premis. Eixos eren els requisits marcats per l'Ajuntament i en els quals encaixava a la perfecció Primera Plana, una orquestra els orígens de la qual es remunten a la banda de músics d'Utiel i que amb esta actuació feia la seua presentació a Puçol.

''La plaça estava pràcticament plena, tots amb disfresses, a fi de setmana per davant i amb un públic ansiós de marxa, sens dubte era un gran desafiament acontentar a tots'' -recorda Pepe Bonacho, l'encarregat de contractar les distintes actuacions per a festes-. ''Però eixe tipus de desafiaments és el que atrau a la gent de Primera Plana, una orquestra amb un ampli repertori de qualsevol tipus de música per a ballar i disfrutar, i així ho van fer fins a les quatre de la matinada''.

Encara que no va ser eixa l'hora de la fi de festa, perquè a continuació una discomòbil va mantindre despert el personal fins a l'alba. Així es tancava una de les nits de major participació en les festes, junt amb la nit de les paelles i els playbacks, i també la primera actuació a Puçol d'una orquestra que promet tornar en anys successius, com ja li ha succeït a la Mancy, que porta set festes actuant de forma consecutiva en la nostra població.

Primera Plana no és una formació nova, ja que complix vint-i-dos anys d'actuacions durant esta tardor, i els seus orígens cal buscar-los en la música swing que interpretaven alguns components de la banda d'Utiel. Davant de la insistència dels seus amics i coneguts, van decidir provar sort i van muntar una orquestra anomenada Acròpolis Sound, un nom que a penes va durar dos anys, perquè no eren els únics a utilitzar-ho.

''Llavors van descobrir que la major part de components eren de la Plana d'Utiel i d'ací va sorgir el nom actual: Primera Plana'' -continua Bonacho-. ''En eixe moment van passar a ser representats per la nostra empresa, Orange, amb la que han estat dèsset anys, és a dir, tots menys un breu parèntesi en què van provar amb una altra gestora d'espectacles''.

Actualment Primera Plana està formada per Magda (veu), Ray (veu i guitarra), David (trombó i baix), Fernando (veu i trompeta), Toni II (saxo i guitarra), Toni I (guitarres i baix), Jose (teclats), Juan P. (bateria), Susana i Inma (ballarines), Paula i Lucía (ballarines suplents), José ''Chatino'' (agafar), Óscar (so) i Emilio (il·luminació).

De tots ells els més coneguts són Ray (que va quedar eliminat en l'última selecció prèvia de la segona edició de ''Operación Triunfo'', quedà en el lloc 21é) i Magda (que col·labora habitualment fent cors als solistes i grups que actuen en el Teatre Principal de València), encara que el seu fort no és el treball individual, sinó el grup, una cosa que els ha portat a realitzar una mitjana de 130 actuacions a l'any per tot Espanya.

''Són gent molt professional sobre l'escenari, però que porten la música en la sang'' -finalitza Bonacho-, ''prova d'això és que la major part són professors de música en escoles i conservatoris de tota la província de València,  pel que han acabat convertint-se en una de les puntals entre les díhuit orquestres que actualment gestiona Orange''.

 

24 Setembre 2005
FaceBook  Twitter  

Altres