Crònica taurina del 7 de setembre (1): el tancament matinal

Crònica taurina del 7 de setembre (1): el tancament matinal

Va arribar el dia gran del bou a Puçol i ho va fer amb no pocs problemes: la pluja, el retard de l'ambulància, la pèrdua d'un bou... A tot això dóna un repàs l'expert taurí Vicente Soriano, que al llarg de tres articles ens analitzarà com van ser el tancament, les desencaixonades i les embolades.

*****

Com és costum en la nostra població, la Comissió del 7 de setembre tenia preparat per als seus veïns la tradicional entrada matinal.

A les 8 del matí, en la part alta del carrer Sant Miquel, el ramader local Jaume ''El Saliner'' tenia disposades deu animals per al gaudi de tots els presents.

La falta d'assistència dels serveis mèdics a l'hora convinguda va fer retardar-se l'inici del tancament fins a les 9:30 hores del matí, després de moltes telefonades i no poques presses per part de la Comissió i de l'Ajuntament, que a la fi van aconseguir que es fera present una assistència sanitària diferent de la contractada en principi.

Per si no fóra poc, la forta pluja va deslluir enormement la carrera dels animals (nou en total, ja que un bou va morir en l'interior del camió a conseqüència de la palissa rebuda pels seus companys, a causa de la desesperada situació per als animals després de la llarga espera en el mateix).

Per a rematar el cúmul de desagradables circumstàncies, el tancament no va prendre el carrer Sant Miquel en línia recta, girant pel carrer Moncada fins al carrer Sant Antoni i sent molt difícil, posteriorment, l'arreplega de cada un dels animals de Jaume ''El Saliner''.

Després de l'arreplega de les caps dissoltes pel recorregut, es va tirar la carcassa que posava fi a la jornada matutina, perquè a les deu del matí el recorregut havia d'estar aclarit i obert al trànsit.

Tancament, per tant, accidentat, en el qual, almenys, no va caldre lamentar cap contratemps entre els assistents.

Una crònica de Vicente Soriano.

 

19 Setembre 2005
FaceBook  Twitter  

Altres