El dimarts 27 de setembre, frutografíate en l'Avinguda Font de Mora

El dimarts 27 de setembre, frutografíate en l'Avinguda Font de Mora

La Generalitat Valenciana, la Federació Valenciana de Municipis i Províncies i la Fundació Ruralcaja van posar en marxa el passat any la campanya ''Frutografíate'', amb l'objectiu de fomentar els avantatges d'una dieta sana entre xiquets i adults. Enguany la campanya se centra a promocionar les fruites, les verdures i les hortalisses, i dimarts que ve 27 de setembre l'autobús promocional arriba a Puçol.

Els nombres de la passada edició parlen per si sols: 13.000 visitants, 166 col·legis, 98 associacions i 89 municipis van disfrutar d'una campanya on s'animava al consum de productes naturals. Enguany, el vistós autobús de ''Frutografíate'' va començar el seu camí en el mes d'abril i abans de final d'any haurà visitat entorn de noranta municipis de la Comunitat Valenciana.

Una coordinadora i un equip de monitors especialment format en temes de nutrició és l'encarregat de rebre les visites dels distints col·legis i associacions que tenen reservat un horari d'atenció.

''Encara que també està obert al públic en general, per al que s'ha habilitat un horari específic: d'una a dos del migdia'' -recorda l'alcalde, Juan Manuel Busto-. ''En tot cas, cal destacar que és una aposta per una altra forma d'educació per al consum, tant de xics com d'adults, i per això l'Ajuntament de Puçol ha posat els mitjans necessaris perquè nostra població també forme part de la campanya''.

Una campanya adaptada als xics, amb els que es treballen activitats d'animació, vídeos, vinyetes i, com a tema central, el Centre d'Experimentació de Paiporta, dedicat íntegrament a estudiar millores en el cultiu i consum de fruites, verdures i hortalisses.

També el centre és l'eix del treball amb els adults, als que l'experta en nutrició Mª José Roselló oferix tot tipus de consells útils que els ajudarà a evitar el colesterol, previndre la diabetis o vigilar les malalties cardiovasculars.

Finalment, la pàgina web del projecte (www.frutografiate.com) permet disfrutar amb les fotos sobre la campanya realitzades pels propis xiquets que han pujat a l'autobús, ja que tots reben una càmera d'usar i tirar amb la que poden realitzar les fotos més divertides que imaginen i enviar-les a l'adreça de la campanya, on no sols són publicades, sinó que també poden optar a premis com una càmera digital o mil euros en metàl·lic.

 

23 Setembre 2005
FaceBook  Twitter  

Altres