El grup de senderisme comença la temporada amb una eixida al riu Millars

El grup de senderisme comença la temporada amb una eixida al riu Millars

El grup de senderisme va començar quasi de puntetes, sense armar molt de soroll, com una secció més dins del club d'atletisme. Però en els últims dos anys s'ha convertit en un dels col·lectius més actius de la població, organitzant distintes eixides quinzenals per a tots els públics.

Diumenge, 9 de setembre, 8 del matí, avinguda Font de Mora: un animat grup de xiquets, jóvens i adults comença a arribar. Tots arriben amb botes de muntanya, per a caminar còmodament, i una motxilla en la qual se sol trobar llanternes, piles, mapes, brúixoles, roba esportiva, una muda de roba i calcer, i, el més important de tot, l'esmorzar i el menjar.

Són els components del grup de senderisme, que cada quinze dies aproximadament queden en el mateix lloc per a organitzar una nova excursió. El seu és disfrutar de la naturalesa tranquil·lament, ''al pas'' com a ells els agrada dir. La seua fórmula és senzilla: trien un itinerari, en molts casos conegut per algun dels components del grup, organitzen els elements necessaris, informen els socis, queden... i a disfrutar en família.

La primera eixida programada del grup de senderisme es va realitzar el passat dia 11 de setembre, ''va ser el que es denominaria com una ruta aquàtica, ja que va transcórrer des de l'enclavament de la Font de Babord, per una pista forestal pel marge  dret del riu Millars d'aproximadament d'una hora, embolicats per savines i ginebres, on vam poder contemplar algun exemplar vetust'' -explica el coordinador del grup, Joan Bautista Barres-. ''Però, sens dubte, el més emocionant va ser la tornada al punt de partida, immersos en el llit del riu i mai millor dit, ja que a vegades el nivell de l'aigua arribava a més d'un a l'altura de la cintura''.

Però açò no ha fet més que començar. Fins al pròxim mes de juliol, a una mitja de dos eixides mensuals, sempre diumenge, estos amants de la naturalesa tenen previst visitar llocs com el mont Picaio, el Caroig, la serra de Gúdar, las Hoces del Gabriel, la serra d'Enguera, les mines de mercuri de la serra d'Espadà, la serra de Javalambre, la plana de Cabanes, Montcabrer, el Montgó, els Monts Universals, la serra d'Irta, Titaguas, Cofrentes i, com a colofó, una marxa nocturna.

Són visites de més o menys dificultat, que exigixen a vegades portar dos tipus de calcer o de vestuari, inclús hi ha jornades a la neu o per a disfrutar del piragüisme. En definitiva, un grup que ha apostat per passar el diumenge ''en família'' i, com la seua afició és també disfrutar de la naturalesa, han aconseguit el perfecte equilibri entre ambdós aficions.

I és que per al coordinador dels senderistes eixa és la clau, disfrutar: ''la del riu Millars va ser una jornada divertidíssima que va fer les delícies dels xicotets i per descomptat dels majors... però no serà l'última''.

Estem segurs d'això.

 

26 Setembre 2005
FaceBook  Twitter  

Altres