L'Ajuntament cedix un elevador al cementeri parroquial

L'Ajuntament cedix un elevador al cementeri parroquial

El divendres 23 de setembre, sobre les dos del migdia, alguns representants de l'Ajuntament i de la parròquia dels Sants Joans es reunien en el cementeri per a fer la presentació oficial de l'elevador que ha comprat l'Ajuntament i que ha sigut cedit a la parròquia.

Les antigues bastides resultaven perilloses per a pujar a depositar els taüts en els nínxols i també per a altres serveis propis d'un cementeri, d'ací que els responsables del mateix visitaren les instal·lacions d'altres parròquies i inclús el tanatori situat a Puçol per a veure quin era la millor fórmula per a solucionar el problema.

''Vam vore que el més adequat era un elevador, tipus Fenwick, que és el que solen tindre la major part de cementeris'' -recorda Antonio Ferrando, rector dels Sants Joans-. ''Vam decidir comprar-lo i, al mateix temps, vam demanar algun tipus d'ajuda a l'Ajuntament, ja que les bastides anteriors estaven molt deteriorades, l'elevador era una necessitat imperiosa''.

L'ajuda ha arribat... i ha sigut molt generosa.

El regidor de patrimoni, Ximo Galcerá, després d'estudiar la petició parroquial, va proposar que fóra el propi Ajuntament qui es fera càrrec dels 10.700 euros que costava l'elevador ''ja que considerem que era una quantitat molt elevada per a la parròquia''. Al mateix temps, el consistori ha aprovat la seua cessió al cementeri per al servei en els soterrars, encara que, al ser conscients que pot ser utilitzat en altres ocasions (pels marbristes o per particulars que desitgen realitzar labors de manteniment en làpides situades en la tercera o quarta altura), el regidor de patrimoni està estudiant una fórmula perquè l'elevador puga ser usat, ''encara que hauran de pagar una quota simbòlica els ingressos de la qual aniran destinats a les ONG de la població. D'esta manera, el seu ús en soterrars és absolutament gratuït, però permetem la seua utilització a tots els altres veïns que el necessiten per una aportació mínima''.

Tant els representants de la parròquia com els de l'Ajuntament van manifestar durant l'acte de presentació que les relacions entre ambdós institucions són cordials, una cosa en la qual insistix l'alcalde, Juan Manuel Busto: ''tot el que és bo per als ciutadans ha de comptar amb el suport de la corporació''.

Finalment, l'alcalde recorda que a pesar de tot, una de les aspiracions de l'equip de govern és la construcció d'un nou cementeri en la població,  és per això que ''este elevador està cedit al cementeri parroquial perquè encara tardarà un temps a haver-hi un cementeri públic municipal a Puçol, però de fet ja és una inversió que hem realitzat pensant en el futur cementeri municipal''.

 

27 Setembre 2005
FaceBook  Twitter  

Altres