Puçol aposta per la informàtica per a dones

Puçol aposta per la informàtica per a dones

A la primavera es va realitzar per primera vegada un curs d'informàtica dirigit a quinze dones. L'èxit de la proposta va animar l'Ajuntament a comprometre's per a una nova edició en què les alumnes pogueren aprofundir en els coneixements adquirits. El passat 14 de setembre donava començament en l'Espai Social Martínez Coll este nou curs, ara centrat en Internet, l'entorn de Windows i el maneig avançat de Microsoft Word.

Vicente Almenara, un dels tècnics del departament d'informàtica de l'Ajuntament, debuta com a professor amb este curs, encara que el repte d'enfrontar-se tots els dimecres a la vesprada, durant tres hores, amb una vintena d'alumnes deleroses a perdre-li la por a l'ordinador no és una cosa que li espante: ''són disciplinades i, sobretot, tenen molt clar que no volen oblidar allò que s'ha aprés en el curs de primavera,  pel que aprofiten l'horari al màxim i ja han perdut eixa por que tenien a l'ordinador fa alguns mesos''.

Vint alumnes assistint a classe i altres set en llista d'espera donen bona idea de l'estirada que està tenint esta proposta de la regidoria de la dona que, en esta ocasió, subvenciona íntegrament l'Ajuntament de Puçol, com reconeix Eloísa Rosa Martínez: ''no volíem que la dona de Puçol es quede estancada en temes com el maneig d'ordinadors, però només podem demanar un curs a l'any a la Diputació Provincial,  pel que, vist l'interés despertat amb la proposta, hem decidit pagar des de l'Ajuntament el cost d'estos tres mesos de taller''.

La regidora de la Dona té clar que en el món en què vivim el coneixement és fonamental, i si parlem de noves tecnologies molt més, d'ací que ja tinga preparat un ambiciós pla d'actuació en esta matèria per als pròxims anys: ''a més dels cursos organitzats per l'Ajuntament, cada any demanarem un nou de la Diputació. De fet, a partir de gener continuarem amb temes com a iniciació a la informàtica, introducció a Internet, informàtica des de zero, Internet per a adults i informàtica bàsica per a adults''.

Dones adultes, moltes d'elles amb xiquets en edat escolar, que aprofiten la vesprada de dimecres per a la seua pròpia formació. Eixe és el perfil de les alumnes que, a nivell general, reconeixen participar en el taller amb un doble objectiu: d'una banda, la possibilitat d'ampliar currículum per a buscar ocupació; per un altre, la seua pròpia satisfacció personal.

 

02 Octubre 2005
FaceBook  Twitter  

Altres