Comencen les activitats del Club de Convivència per a la tercera edat

Comencen les activitats del Club de Convivència per a la tercera edat

Des que s'han posat en marxa els mecanismes per a convertir l'Espai Social dels Majors en un Club de Convivència d'acord amb la normativa que marca la Conselleria de Benestar Social, l'oferta formativa i d'oci per a la tercera edat a Puçol ha patit un increment molt superior al d'anys anteriors.

La posada en marxa del Club de Convivència va suposar fa uns mesos la desaparició del Club Municipal de Jubilats i Pensionistes, alhora que les altres dos associacions de tercera edat de la població (ASVAT i UDP) tindran com a únic interlocutor vàlid a este nou club, amb seu en la plaça del País Valencià, a l'hora d'organitzar els programes d'activitats, si bé cada una d'elles continuarà desenvolupat projectes puntuals de forma individual.

''Des d'este moment el Club de Convivència és l'interlocutor vàlid per als majors de la població'' -recorda Salvador Claramunt, regidor de la tercera edat-. ''Però perquè siga plenament operatiu realitzaran a nivell intern unes eleccions abans de fi d'any, a fi de nomenar la junta directiva que s'encarregarà de gestionar els distints projectes''.

De moment, el que sí que han arribat són els primers cursos i els materials per a ampliar les instal·lacions i serveis. I en ambdós casos l'augment ha sigut espectacular respecte a l'últim any.

D'una banda, s'han posat en marxa els tallers per a la tercera edat i han comptat amb un rècord absolut d'inscrits: 265 participants distribuïts entre els tallers de manteniment físic d'adults, balls de saló, manualitats, entrenament de la memòria i tai-chi. Precisament este últim és una altra de les novetats de la programació, junt amb l'augment d'horari per a poder atendre tantes peticions.

''Hem passat de tres hores de tallers cada vesprada a quatre hores diàries'' -continua el regidor-, ''perquè la demanda en alguns ens exigix eixe esforç addicional, sobretot en el cas de manteniment físic, que comptarà amb dos grups simultanis de treball''.

D'altra banda, durant la primera setmana d'octubre s'instal·larà en l'Espai Social dels Majors el nou material de rehabilitació, en el qual s'ha invertit 30.000 euros, finançats al 50% per l'Ajuntament i la Conselleria de Benestar Social.

Finalment, un altre dels serveis nous el constituïx la presència d'un podòleg, que una vegada al mes atendrà les necessitats d'aquells que assistisquen al Club de Convivència.

''Tot això repercutix en una oferta més àmplia, més moderna, amb majors inversions'' -conclou Salvador Claramunt-. ''Però és que no podem actuar d'una altra forma: estem parlant d'un col·lectiu molt nombrós, l'aportació històrica del qual és indiscutible i que es mereix una atenció plenament compromesa. Quan hem agrupat estos tallers davall l'eslògan genèric de no estàvem dissenyant una simple campanya publicitària, estàvem manifestant públicament el que pensem que cal fer amb la tercera edat de Puçol''.

 

06 Octubre 2005
FaceBook  Twitter  

Altres